Sport

Ble offer for store tanker

<p>Ingvild Snildal har lært en tøff lekse: Tenk aldri på finale før forsøk og semfinale er i boks.</p>

London. Første dag av svømmekonkurransen. Ingvild Snildal kom ikke videre og var veldig skuffet etter 100 butterfly. Men det kom et smil til slutt.FOTO: METTE BUGGE
  • Mette Bugge
    Journalist

Tirsdag prøver 23-åringen seg på 200 meter butterfly i OL. Svømmeren fra Asker fikk et hardt slag i ansiktet da hun bukket under i forsøket på 100 meter, som var selve favorittøvelsen. Der hadde hun en av de beste tidene i verden på forhånd. Likevel gikk det rett vest.

Tårene var mange. Smilet er kommet frem etter hvert. Men læringskurven ble bratt.

I ettertid har landslagstrener Petter Løvberg gått flere runder med Norges gode butterflysvømmer. Hvordan kunne det skje?

I finalemodus

— Ingvild sier selv at hun tenkte litt for mye på finalen. Det kan være en av årsakene til at det ikke gikk. Hun er ikke den første som opplever dette. Selve løpet var stresset og masende. Vi har sett på video i etterkant, og det var et løp langt unna det hun er god for. Det ble for høy rytme, sier sjefen.

Han har terpet overfor henne, og svømmere tidligere, at det er viktig å være der det skjer, eller som tidligere landslagstrener Marit Breivik i håndball alltid la vekt på: Være i nuet.

— Vi vet at det er høye forventninger i OL, og masse ståk. Da er det viktig å konsentrere seg om oppgavene her og nå, sier Løvberg.

— Det som stresser mange er at OL bare foregår hvert fjerde år.

Han vet at Snildal er en teknisk god svømmer, men også teknikken forsvant på den innledende OL-øvelsen.

Kommer tilbake

Snildal trengte noen dager på å fordøye det som hadde skjedd. I utgangspunktet var hun ikke veldig lysten til å svømme 200 meter, men nå stiller hun på startstreken igjen.

— Vi har jobbet for å få henne klar. Målet er at hun skal svømme sitt beste, sier en trener som håper at Snildal kan få igjen godfølelsen i kroppen.

Og ikke minst glemme det som skjedde tidligere.

Les mer om

  1. OL