Sport

Storfavoritt Lundby innfridde i Raw Air-starten, ladet opp hjemme

Maren Lundby klinket til med et kjempehopp på 133,5 meter og tok ledelsen i Raw Air etter lørdagens hoppkvalifisering i Holmenkollen.

Maren Lundby tok ledelsen i Raw Air. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • NTB

Den ferske verdensmesteren er storfavoritt til å vinne turneringen sammenlagt, og hun skuffet ikke da hun satte utfor som siste hopper i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn.

Den norske Raw Air-favoritten ser kort og godt råsterk ut, men innrømmer at hun kom sliten hjem etter å ha innfridd som skyhøy gullfavoritt og tatt tre medaljer i Seefeld.

– Jeg var litt utladet, for jeg sov veldig lite den uka i Seefeld. Da jeg så kom hjem, var det veldig godt å slappe av, lade batteriene og senke skuldrene, sier Lundby til NTB.

Ro fant hun hjemme hos mamma Kristin på Bøverbru.

– Jeg har vært hos mamma to dager denne uken. Jeg tror jeg sov mest, så det var ikke så mye selskap i meg, ler 24-åringen.

VM-sølvviner Katharina Althaus satte press på Bøverbru-jenta med et hopp på 127 meter, men Lundby taklet som vanlig presset til gagns. Med 133,5 meter vant hun det første Raw Air-rennet 8,6 poeng foran rivalen.

Les også

«Stakkars dem som skal leve opp til dette»

Det ble tysk også på tredjeplass. Juliane Seyfarth landet på 125 meter og endte 14,7 poeng bak Lundby.

Anna Odine Strøm ble nest beste av de norske med et svev på 114 meter. Det holdt til 14.-plass. Silje Opseth kom tre plasser bak etter et hopp på 108 meter, mens Ingebjørg Saglien Bråten landet på 91 meter og ble nummer 39 i kvalifiseringen.

Les også

Lundby avslørte utstyrstrøbbel like før VM-bragden: – Hva skal vi gjøre?

Karoline Røstad fikk alt annet enn full klaff. 23-åringen landet på 81 meter, og med en 45.-plass tok hun seg ikke videre.

20 minutter forsinket på grunn av vær og vind slapp japanske Shihori Oi seg utfor bommen i Holmenkollbakken som aller første kvinne i Raw Air-historien.

Poengene fra både kvalifisering og selve rennene teller i sammendraget. For kvinnenes del avsluttes Raw Air-turneringen i Trondheim. De får enn så lenge ikke delta i skiflyvning og hopper derfor ikke i Vikersundbakken.

(©NTB)

Les mer om

 1. Hopp
 2. Maren Lundby

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Svakt nedslag fratok Maren Lundby pallplassen

 2. SPORT
  Publisert:

  Bakkerekord sendte Lundby opp på pallen

 3. SPORT
  Publisert:

  Lundby best i kvalifiseringen i Lillehammer

 4. SPORT
  Publisert:

  Hun ble tidenes første kvinne som tok VM-bronse i hopp. Nå roser hun Norges store håp.

 5. SPORT
  Publisert:

  Endelig vant hoppdronningen igjen: – Smaker ekstra godt når jeg føler det har stanget imot

 6. SPORT
  Publisert:

  Lundby klinket til i Granåsen og vant Raw Air