Sport

Henrik Christiansen viste medaljeform i VM: – Jeg er utrolig fornøyd

Torsdag svømmer 20-åringen finale.

Henrik Christiansen viste gode taker i VM-bassenget tirsdag. Her puster han ut tidligere i mesterskapet.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Henrik Christiansen (20) svømte meget sterkt og ble nummer tre i forsøksheatet på 800 meter fri under VM i svømming tirsdag. Det holdt til sikker finaleplass.

Lillestrømlingen ble klokket inn til tiden 7.47,61. Det var snaue to sekunder bak hans egen norske rekord på distansen og holdt til tredjeplass i heatet.

Christiansens tid var også den tredje beste av samtlige som svømte forsøkene.

– Jeg er utrolig fornøyd. Etter å ha hatt den starten jeg har hatt på mesterskapet, var dette deilig. 800 meter er den øvelsen jeg virkelig er her for å svømme, og det er denne jeg virkelig har jobbet for, sa 20-åringen til NTB.

Han hadde lite å utsette på det han fikk til i VM-bassenget i Budapest.

– Nå traff jeg virkelig godt. Dette er det beste forsøksheatet jeg har gjort, fastslo det norske håpet VM-håpet.

Henrik Christiansen gjør som Dale Oen. Les mer om det her:

Les også

– Han har vært med å revolusjonere svømming

Tror på løft

Den italienske OL-mesteren Gregorio Paltrinieri var raskest av samtlige i forsøkene med tiden 7.45,31. Han blir storfavoritt i onsdagens finale.

Christiansen tror imidlertid han kan senke tiden sin ytterligere til finalen.

– Jeg har mer inne enn dette. Man har alltid mer å gå på i en finale. Nå gjelder det bare å få analysert dette løpet og finne ut hva jeg gjorde bra og mindre bra, sa han.

Landslagssjef Petter Løvberg tror også Christiansen vil løfte seg ytterligere til finalen.

– Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler. Det gjorde han i forrige VM i 2015. Da senket han tiden sin veldig og ble nummer fem på denne distansen, sa han til NTB.

Slo gjennom

Christiansen åpnet litt forsiktig i forsøket tirsdag, men kom meget sterkt etter passering halvveis. Unggutten disponerte godt og hadde krefter også mot slutten.

– Dette gikk akkurat sånn det skulle. Vi visste at Henrik ikke kom til å være med helt i starten. Han kom imidlertid sterkt utover i løpet og traff veldig bra, fastslo landslagssjef Løvberg.

Christiansen slo gjennom internasjonalt nettopp på 800 meter under VM i Kazan for to år siden. Da satte han sin gjeldende personlige og norske rekord på 7.45,66.

Les også

Han er bare 20 år, men for to uker siden tok Henrik Christiansen sitt 51. NM-gull: – Det er bra trening

Romerikingen ble så nummer seks på øvelsen under EM i London i fjor sommer.

Tirsdagens finaleplass var en opptur for Christiansen etter at lillestrømlingen røk ut i forsøket både på 200 og 400 meter fri i innledningen av verdensmesterskapet i Ungarn. Christiansen at han har måttet jobbe med seg selv de siste dagene.

– Det er ikke alltid bare lett å perse i VM, når du føler du har mer inne. Det har vært en liten snuoperasjon, sa han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Svømming