Sport

Boonen fra pine til glede

Tom Boonen våknet lørdag med en tannpine så fryktelig at han nesten trakk seg fra Tour de France. Søndag kveld la han seg med et bredt glis etter å ha vunnet 2. etappe.

— Jeg vil prøve å vinne en etappe så raskt som mulig, og skaffe meg så mange poeng som mulig. Det er stor sannsynlighet for at den som har den grønne trøya etter den første uken vil ha den når vi kommer til Paris også, sa Boonen før etapperittet.

Tannpine holdt på å ødelegge alle hans planer, men et tannlegebesøk lørdag og en antibiotikakur satte ham i stand til å gjennomføre lørdagens tempoetappe. Søndag var belgieren uimotståelig i spurten.

Boonen vant Flandern Rundt og Paris-Roubaix i vår, og det stilles store forventninger til ham i Tour de France. Det handler om den grønne poengtrøya.

— Jeg må passe godt på Robbie McEwen, som i mine øyne er min raskeste konkurrent. Jeg må også passe på Thor Hushovd, som er veldig sterk og kan klatre også. Baden Cooke er også farlig, og jeg må ta så mange poeng som mulig den første uka. Så snart vi kommer til fjellene, kommer ikke jeg til å være langt framme i feltet, sier Boonen.

Les også

Hushovd fikk tilbake troen

Tom Boonen overtok søndag den grønne trøya etter etappeseieren.

Les mer om

  1. Tour de France