Boasson Hagen om lagskiftet: - Det er ikke et steg ned

Nordmannen er på den første treningsleiren med sitt nye lag.

Edvald Boasson Hagen stilte opp i Team Sky-klær på Tour of Norway-presentasjonen 18. november. Neste sesong hører han imidlertid til MTN-Qhubeka.

Team Sky er kanskje det mest prestisjetunge laget i sykkelsporten. I vinter har imidlertid Edvald Boasson Hagen (27) forlatt britene, og signert for det Sør-Afrikanske laget MTN-Qhubeka.

Les også

Hushovd ga Kristoff 50.000 kroner etter VM-gullet

Boasson Hagen avviser imidlertid at overgangen er et stort steg ned.

— Du tror at det er et steg ned, men det er ikke egentlig et steg ned. Dette er et profesjonelt sykkelag, og det handler om å vinne sykkelritt, sier Boasson Hagen til cyclingnews.com.

Nordmannen er for øyeblikket på sin første treningsleir med laget, i Stellenbosch, Sør-Afrika. Der har han vært siden forrige søndag, da lagets nye stjerner ble samlet for første gang.

- Få lag vil være like raske

Boasson Hagen er ikke den eneste spurtsterke rytteren som er hentet inn. Tyler Farrar og Matt Goss har nemlig også blitt en del av laget. Dermed er det stor konkurranse om å få kapteinsrollen i de viktigste rittene.

Tyler Farrar er blant Edvald Boasson Hagens konkurrenter til spurtkapteinrollen i MTN-Qhubeka. Her feirer Farrar en etappeseier under Tour de France 2011.

— Vi er ganske like, men vi er også forskjellige, sier Boasson Hagen.- Hvis det er en spurt, må vi bare være ærlige og bestemme oss for hvem vi skal spurte for. Vi kommer til å lage et veldig bra opptrekkstog, og jeg tror ikke mange lag vil være like raske som oss, men det må vi selvfølgelig bevise.

Boasson Hagens lagkamerat Tyler Farrar ser også positivt på de mange gode spurterne i laget.

— De gjorde en virkelig god jobb med å sette laget sammen, og ikke bare se på tall og CVer, men også på personligheter. Jeg har aldri vært i et lag med så mye bredde i klassikerryttere og spurtere. Jeg tror vi vil være i stand til å spille på hverandre. Vi bidrar alle med våre egne styrker og svakheter, sier Farrar til cyclingnews.com.

Har slitt siden drømmeåret

Boasson Hagen hadde et drømmeår i 2011, da han vant to etapper i Tour de France. Siden har imidlertid de største seirene uteblitt.

— Jeg ønsker ikke å skylde på noen. Resultatene har vært virkelig gode (tidligere i karrieren, journ. anm.), men de har ikke vært så gode de siste årene. Jeg håper å komme tilbake til toppnivået, sier Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen var brennhet under Tour de France i 2011. Her feirer han seieren på den sjette etappen. Nede til høyre er Thor Hushovd i den gule ledertrøyen.

— Jeg tror jeg vil komme sterkere tilbake neste år. Målet har alltid vært å vinne Paris-Roubaix, og vi får se om det skjer neste år eller et annet år. Jeg håper også å komme til Tour de France med laget, og prøve å vinne etapper der.

Les også

Boasson Hagen på 6.-plass i Kina

Det er knyttet usikkerhet til Tour de France-deltakelsen. MTN-Qhubeka er nemlig ikke et Protour-lag, som betyr at de ikke er sikret plass i rittet. Sjansen er imidlertid stor for at de vil bli invitert som et «wildcard», på grunn av de store profilene som sykler for laget.