Sport

Ildsjelkandidat har laget 27 turløyper i kommunen sin

Takket være Rune Eikeland har folk i Hægebostad gjennom en årrekke kunnet boltre seg på 27 godt oppmerkede og flotte turstier.

Her er Rune Eikeland i sitt rette element, på tur i heia sammen sambygdinger.
  • Åge Harald Drangsholt

EIKEN: – Hvis ikke det hadde vært for Rune, hadde vi hatt mange ukjente turperler i Hægebostad, sier Alf Gunnar Olsen, tidligere formann i Hægebostad IL.

Nå har han nominert, og en jury har plukket ut Rune Eikeland som en av fem kandidater du kan stemme fram i kampen om å bli årets ildsjel i idretten i Vest-Agder. I bunnen av saken kan du lese mer om «Folkets Ildsjelpris», og hvordan du kan stemme på en av de fem kandidatene.

Les også

Les også: Ildsjel-kandidat får kristiansanderne ut på tur

– Person som jobber i det stille

Bakgrunnen for nominasjonen av Eikeland er først og fremst det store arbeidet han gjennom ni år har lagt ned for å tilrettelegge turløyper i Hægebostad. Da han startet arbeidet for ni år siden laget han 18 turløyper, men nå er tallet oppe i 27 - alt fra den korteste på én kilometer til den lengste på 11. Flere av dem kan du også gjennomføre på ski om vinteren.

– Rune er en person som jobber i det stille, og som nok trives best med kart og komplass sammen med hunden på heia. Men når han tar på seg et oppdrag, kan du være sikker på at det blir gjennomført hundre prosent, sier Olsen.

I tillegg til at Eikeland rydder løypene og merker dem godt, blant annet ved hjelp av skilt han har fått midler til fra Gjensidige-stiftlesen, har han også laget et turhefte hvor man kan lese historien bak de forskjellige turstiene.

Selv forteller Eikeland at han allerede i barndommen ble tatt med ut i naturen, og at han gjennom dette lærte å bli glad i friluftsaktiviteter. Dette tente gnisten til å legge til rette for at sambygdingene skulle få oppleve det samme.

– Jeg har et ønske om også andre skal få anledning til å oppleve naturen. Mange er ikke kjent, og trenger derfor at det tilrettelegges for at de skal komme seg ut. Derfor gir det meg mye å kunne legge til rette for det. Kombinasjonen av å legge til rette for at folk skal få trim, naturopplevelse og lokalhistorie er det som driver meg, sier 51-åringen.

Les også

Arild gjør den usynlige jobben i turløypene: – Mange tar det som en selvfølge

Fotballtrener og triatlon-arrangør

Det er fotball som er den store lidenskapen hans, og han har tidligere vært fotballtrener for flere aldersbestemte lag i Hægebostad. I tillegg arrangerer han et 22 kilometer langt og krevende triatlon - Stakken Triatlon - i august hvert år. Men det er å sørge for strøkne løyper gjennom hele året som først og fremst opptar ham.

– Jeg aner ikke hvor mange timer jeg holder på med dette, men jeg synes bare det er moro. Også gir det meg mye å vite at når folk kommer seg ut i naturen, så er det også veldig bra for deres psykiske helse, sier miljøarbeideren i Hægebostad kommune.

– Rune skal også ha stor ros for jobben han gjør med å integrering av vår nye landsmenn. Han har gjort en kjempejobb med både å få dem inn i kulturen og i idrettslaget generelt, sier Olsen.

Les også

Han har bygget opp volleyballklubben i Søgne: - Olav er en bauta

Dette er Folkets Ildsjelpris

To priser, en i Vest-Agder som kåres av Fædrelandsvennens lesere og en i Aust-Agder som kåres av Agderpostens lesere.

Eneste kriteriet for å vinne er at vedkommende over tid skal ha lagt ned en ekstraordinær frivillig innsats for sitt idrettslag.

En jury fra Los, Vest-Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har plukket ut fem kandidater i Vest-Agder, mens tilsvarende er gjort i Aust-Agder.

Du stemme på din favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL», samt en bokstav, avhengig av hvem du stemmer på. F eks «ILDSJEL A», hvis du stemmer på Arne Hallvard Holte.

«ILDSJEL A»: Arne Hallvard Holte

«ILDSJEL B»: Morten Ryen

«ILDSJEL C»: Olav Eieland

«ILDSJEL D»: Arild Vehus

«ILDSJEL E»: Rune Eikeland

Avstemningen varer fram til mandag 30. oktober klokka 09.00.

PS: Kun én stemme teller per telefon.

De to med flest stemmer i hvert fylke går til finale. Deretter nulles alle stemmene ut og det stemmes på ny over de to finalekandidatene.

Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Aquarama lørdag 4. november.

Les mer om

  1. Hægebostad
  2. Idrettsgalla Sør
  3. Lokalhistorie