Kristoff sterkere enn noen gang

Alexander Kristoff satte i vinter ny pers i knebøy. Det gir en god følelse foran Flandern rundt søndag.

STERK: Alexander Kristoff. Her fra Flandern rundt i fjor.
  • Espen Hansen

KORTRIJK: Kraftig og tung lårmuskulatur? En stor fordel når man skal sykle opp bakker på brostein.

Flandern rundt avgjøres gjerne i en av de siste, legendariske hellingene før man nærmer seg mål i byen Oudenaarde. Navn som Oude Kwaremont og Paterberg er velkjente for sykkelentusiastene. Den ene lang og seig, den andre bratt og kort. I alt er det 19 stigninger som skal forseres.

— Lårmuskulaturen er viktig. Jeg trener mye lår i løpet av vinteren, mye knebøy. Jeg merker jeg har bra trykk i brosteinsbakkene når det blir tunge gir, forklarer Alexander Kristoff.

For et drøyt år siden løftet han 200 kilo i knebøy. Nå har han øket rekorden med ti kilo.

— Jeg trener ikke med vekter i sesongen, til det krever det for mye restitusjon. Men jeg trener mye styrketråkk på sykkelen med tunge gir og lav frekvens. Jeg sitter i bakker og har ti minutter lange drag. Det blir det en del av hele sesongen, legger 28-åringen til.

Les også

Kristoff: - Får aldri lov til å gjøre som i fjor

Målbar treningsform

— Det handler om å øke kapasiteten med alderen. Det er en målbar treningsform for å se om man er blitt sterkere, noe man senere kan utnytte under ritt, sier trener og stefar Stein Ørn.

Han fortsetter:

— I disse rittene med kortere bakker der det er stor motstand i underlaget, må man kjøre med høy belastning. Tynne ben klarer ikke å generere nok kraft. Bakkene er så korte at kroppsvekt ikke spiller så stor rolle. Kraftige lår er unikt for denne typen ritt, Du ser det på typer som Peter Sagan, Fabian Cancellara og Geriant Thomas. Alle er blant favorittene søndag, påpeker Ørn.

Les også

Hushovd sliter med å finansiere profflagplanene

Lettere ryttere kommer bedre til sin rett i klassikerne som går i Ardennene senere denne måneden og ikke minst når fjellene blir både lange og bratte i ritt som Tour de France.

Alexander Kristoff skal søndag prøve å forsvare den råsterke fjorårsseieren i sportens andre "monument" for sesongen.

— Jeg er vel blant favorittene, men ser meg ikke som den største. Både Peter Sagan og ikke minst Fabian Cancellara, som er tilbake i år, har begge vist enormt god form i det siste, sier Katjusja-rytteren.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb- og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her: