Sport

Superløpet ble belønnet med kyss av kjæresten

Rett etter sitt fenomenale løp på 400 m hekk i semifinalen i friidretts-EM sa Karsten Warholm at han nå ville ha et skikkelig kyss av kjæresten Oda Djupvik fra Hareid. Og det fikk han.

STOLTE: Pappa Mikal Warholm, mamma Kristine Haddal og kjæresten Oda Djupvik ventet tålmodige på Karsten etter hans fantomløp i EM. Og Karsten fikk kysset av Oda han annonserte på NRK. Men ikke før han hadde tilbrakt en del tid i dopingkontrollen. Leif Olav Alnes

 • Helge Skuseth

Men Karsten fikk kysset før han ble med på familiebildet som mamma Kristine Haddal organiserte for smp.no, med hans trener Leif Olav Alnes som fotograf! Mamma Kristine er sønnens manager og støttespiller i ett og alt. Og selvsagt til stede i Amsterdam. Men noe kyssebilde ville ikke Karsten være med på, det får vente til etter fredagens finale.

Og dette handlet mest av alt om 20-årige Karsten Warholm, som sjokkerte hele friidretts-Europa med kanonløpet på 48,84 torsdag ettermiddag. En tid helt i verdensklassen.

Les også

Warholm satte norsk rekord og løp seg til OL

Han jafset til seg norgesrekord og OL-billett i samme slengen.

Jeg trengte ikke se på klokka for å vite at løpet var godt

Hadde troa

– Jeg og folka rundt meg hadde troa på at jeg hadde mer inne enn 49,45, som jeg klarte i forrige uke, men at jeg skulle klare 48,84 her i EM var utrolig, gliste Karsten Warholm.

Han er kun 20 år, men i EM løp han som en fullvoksen verdensstjerne. Karsten imponerte hele friidretts-Europa i semifinalen på 400 m hekk, vant hele løpet og satte en suveren norsk rekord. Med hele 61 hundredeler. Og hadde dagens nest beste tid, kun tyrkeren Yasmani Escobar var to hundredeler bedre.

MER OM EM I FRIIDRETT:

Les også

Hynne tok seg til EM-finale, Mjåland røk ut i semifinalen

Les også

Henrik og Filip Ingebrigtsen til EM-finalen: - Dette blir gøy

Les også

OL-drømmen brast: Isabelle Pedersen i tårer etter mislykket EM

Til OL

Han slo OL-kravet med 46 hundredeler, og løp også inn til Europas nest beste tid i år. Det var et løp der alt klaffet, bortsett fra de sedvanlige par hekkpasseringene mot slutten.

– Nå kan Karsten bare legge bort tikamp-tankene, der kan han aldri bli i verdenstoppen grunnet sine svake prestasjoner i kastøvelsene. Men på 400 hekk kan han bli i ypperste verdensklasse, om han ikke er der alt, roste vår tidligere OL-mester i friidrett, Vebjørn Rodal.

– Jeg kan forbedre meg en del fortsatt, særlig det å juble mer når jeg går først over mål, fleipet Karsten overfor NRK.

Nå er Warholm i medaljekampen i EM, selv om han ikke vil si det selv. Spørsmålet er bare om han kan gjennomføre nok en 400 m hekk uten særlig med tekniske feil. For dette er faktisk en ganske så ny øvelse for supertalentet.

Urutinert

– Han er urutinert på hekken, og er avhengig av gode forhold for å lykkes teknisk. Men han vil ikke ha noe problem med å restituere seg til fredagens finale, der er han råsterk. Og selv jeg ble helt sjokkert da jeg så tiden hans. Det er helt rått, sa hans trener gjennom alle år, Arve Hatløy.

Dette var et fantastisk løp, rett og slett. Og for norsk friidrett, som omtrent ligger nede med brukket rygg etter flere svake sesonger, kom Warholms prestasjon som manna fra himmelen!

– Nå vil jeg ha et kyss av Oda, og så må jeg hjem til hotellet og få i meg en god middag. Og så er det bare å lade til fredagens finale, den kan bli gøy, smiler Karsten.

Siste sving

Som egentlig løp «under radaren» de første 200 metrene fra bane 3, langt inne mot lista. Men i siste sving kom han voldsomt, og ut på oppløpssida var han plutselig klart i teten. Så tullet han litt på den niende hekken, flere tok ham igjen, men han klarte å holde steget og løp inn til heat-seieren.

– Jeg måtte bytte bein for å holde farten inn mot mål. Det så nok ut som om jeg var ei kråke i den passeringen, men jeg tapte ikke så mye på det, sa Karsten.

– Jeg visste at jeg hadde gjort et godt løp da jeg løp over mål, jeg trengte ikke å se på klokka for å vite det. Men klart, en slik tid var over all forventning.

Men nå forventer «alle» mye av deg, Karsten. Bare så du vet det!

– Neida, fra nå av alt en bonus her i EM. Nå har han klart OL-kravet som alle har maset om så lenge. Vi er kjempestolte av Karsten, jubler mamma Kristine. Som kan få det travelt i sin manager-rolle fra nå av.

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Warholm satte norsk rekord og løp seg til OL

 2. SPORT

  Warholm orket ikke i EM-finalen

 3. SPORT

  Warholm besto testen han gruet seg mest til. Nå er det «all-in» i to EM-finaler.

 4. SPORT

  Warholm «dobler» trolig i friidretts-EM

 5. SPORT

  Warholm ble slått - men satte norsk rekord: - En enorm sesong!

 6. SPORT

  Warholms gamletrener i sjokk: – Det er helt uvirkelig og vilt. Jeg er tom for ord