Sport

Nordkoreaner knuste Hansens OL-drøm

Marielle Hansens håp om OL fikk seg en solid nesestyver i VMs andre runde.

SKUFFET: Marielle Hansen håpte på OL-deltakelse i Brasil, men tapte 3-0 mot sin nordkoreanske motstander. (Arkivfoto) Foto: Vegar Valde

 • Lars Eivind Måseide
  Bergens Tidende

Oppskriften var like enkel som den var vanskelig før VM i Kasakhstan: Vinn fire kamper på rad, og hun hadde vært klart for sommerens Rio-OL.

Men bergenseren fikk det ikke til å stemme mot nordkoreanske Hyang Mi Ri. Den keivhendte bokseren slo Hansen i samtlige runder i VM-ringen.

— Det er en dårlig dag på jobben, og jeg er veldig misfornøyd med egen prestasjon. Det er veldig frustrerende. I tillegg er hun southpaw, altså keivhendt, og jeg hater keivhendte, sier en skuffet Hansen til BT.

Les også

Marielle Hansen passerte første VM-hinder med glans

Måtte nå semifinalen

For å nå OL, måtte bokseren komme seg til semifinalen i VM. Men fordi VM også er kvalifiseringsturnering til OL, var det rekordstort oppmøte i bokseringen.

Hele 285 boksere deltok – svært mange av dem i Hansens 51-kilosklasse. Dette siden det er én av kun tre klasser i OL.

— I et VM med OL-kvalifisering er det nesten dobbelt så mange i de vektklassene enn vanlig, så det er langt tøffere motstand. Jeg følte jeg holdt fokus i kampen, men jeg slet med distansen. Det er små elementer som folk kanskje ikke forstår, men distanse er viktig. Tre centimeter kan avgjøre om en treffer eller ikke, sier 26-åringen.

Les også

Brækhus nærmer seg drømmen sin

Skuffet, men fattet

Hun tar likevel nederlaget med fatning – ikke minst på grunn av oppladning hun har hatt.

— Samtidig som jeg er skuffet, så må jeg tenke på at det ikke er lenge siden jeg kom tilbake fra utestengelsen. Det har nok hemmet meg. Jeg visste det ville bli beintøft. Jeg tror ikke folk helt forstår hvor høyt nivå det er på olympisk boksing og du skal ha flaks for å klare å kvalifisere deg, mener hun.

I januar kom hun tilbake fra halvannet års utestengelse, fordi en tilbakevirkende regel sa at man ikke kunne delta i to idretter med knockout samtidig. Bergensbokseren ble dermed utesteng fordi hun deltok i både kickboksing og boksing samtidig.

Dette ble en dobbeltstraff inn mot OL-kvalifiseringen, fordi hun også gikk glipp av viktige rankingpoeng i tiden hun var utestengt.

Usikker på om hun satser videre

Nå venter en velfortjent ferie, der hun også skal vurdere fremtiden sin.

— Jeg kommer til å satse mot EM i november, men da i 54-kilosklassen. Så får jeg se om jeg satser frem mot OL i 2020. — Hva avgjør om du satser mot neste OL?

— Det vil være avgjørende hvilken støtte jeg får fremover. Den personlige økonomien må gå rundt og jeg er nok avhengig av en personlig sponsor. I tillegg er det også avgjørende hva som skjer med bokseforbundet og hvem som blir landslagstrener etter sommeren, sier Hansen, som har jobbet som ringevikar for å opprettholde boksekarrieren.

Nåværende landslagstrener, Erik Bredler, sin kontrakt går ut etter OL i Rio.

 1. Les også

  - Det var akkurat som om jeg hadde kjærlighetssorg når jeg tapte

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  - Det beste jeg kan gi tilbake er å representere Norge i OL

 2. SPORT

  - Det var akkurat som om jeg hadde kjærlighetssorg når jeg tapte

 3. SPORT

  Sørlendingen leverte sitt livs kamp – så ble OL-kvaliken stoppet: – Vi var i fare

 4. SPORT

  Veronica drev med selskapsdans i ti år. Nå hylles hun som bokser av Brækhus.

 5. SPORT

  Marielle Hansen på vei mot OL etter ny seier

 6. SPORT

  Norsk EM-gull i bryting: - Jeg er utrolig fornøyd