Sport

Mol og Sørum fortsetter å herje. Duoen er klar for EM-semifinale.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant lørdag to strake sett mot sine tyske motstandere og tok seg til semifinale i EM i Moskva.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (bildet) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

  • NTB

I kvartfinalen ventet Julius Thole og Clemens Wickler, den tyske duoen som slo Mol og Sørum i VM-semifinalen i sommer. Lørdag var det tid for revansje.

I EM-kvartfinalen vant den norske superduoen to strake sett.

– Det var deilig å få revansje på tyskerne etter VM, sier Christian Sørum til Norges Volleyballforbund etter at semifinalebilletten var sikret.

Les også

  1. Mol og Sørum videre til EM-kvartfinale

  2. Walkover-seier til Mol og Sørum – klare for åttedelsfinale i EM

Lagene fulgte hverandre til 8-8 i det første settet. Da skaffet Mol og Sørum seg sakte, men sikkert den luken de trengte for å dra settet i land. Ledelsen på 12-9 skulle vise seg å være avgjørende for settet.

Tyskerne var på det nærmeste ett poeng bak nordmennene etter dette, men klarte aldri hente nok poeng til å stjele settet fra Mol og Sørum. Settet endte 21-17.

Les også

Mol og Sørum vant enkelt over hjemmehåpet i EM

Lite feil

Også i det andre settet fulgte tyskerne de norske gutta i starten, men Mol og Sørum fikk igjen luka de trengte for å kontrollere settet, og dermed kampen, inn. De norske gutta vant settet 21–15.

I semifinalen venter Piotr Kantor og Bartosz Losiak fra Polen.

– Det blir en veldig tøff kamp, men vi ser fram til det, sier Mol.

Semifinale og finale spilles søndag.

Regjerende mestre

Mol og Sørum er regjerende europamestre og favoritter til å vinne EM nok en gang.

Den norske duoen har herjet i verdensserien denne sesongen. Mol og Sørum har tre turneringsseire på rad og er rangert som verdens beste par. Nylig vant de sin tiende seier i verdensserien (femstjernersturnering i Wien).

Tidligere i EM har de vunnet 21-14, 20-22, 15–12 over Alexander Huber/Christoph Dressler fra Østerrike, 21-13, 21–7 over russerne Ruslan Bykanov og Valerij Samodaj og 21-14, 26–24 mot den sveitsiske duoen Adrian Heidrich og Mirco Gerson. Torsdag skulle de møtt Martins Plavins og Edgars Tocs, men latvierne trakk seg fra kampen som følge av skade.

Les mer om

  1. Sandvolleyball
  2. Christian Sørum
  3. Anders Mol