Sport

Brutal US Open-trekning for Casper Ruud

Casper Ruuds motstander i US Opens 1. runde er Jan-Lennard Struff. Den tyske 29-åringen er nummer 35 på verdensrankingen.

Casper Ruud får tysk motstand i 1. runde i US Open i form av Jan-Lennard Struff. Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

  • Anders Møllersen

Ruud har møtt Struff bare én gang tidligere. Det var i Monte Carlo Masters i 2017. Da vant tyskeren i strake sett.

Det er ingen drømmetrekning for Ruud, men det kunne også vært verre, mener Eurosports tennisekspert Christer Francke.

– Det er en ganske tøff runde. Det er en tysker som serverer veldig fort. Det er ikke en spiller som er ideell for Casper. Det er likevel en spiller som han kan slå. Men han slår ekstremt hardt på ballen, og han har slått mange gode spillere, evaluerer Francke.

Les også

Motstanderen trakk seg etter å ha blitt herjet med av Casper Ruud

Jan-Lennard Struff står mellom Casper Ruud og en plass i annen runde. Foto: Jean-Yves Ahern / X02835

– Absolutt vinnersjanse

Tenniseksperten minner om at Ruud kunne møtt de store kanonene blant topp ti på verdensrankingen. Ruud er nummer 54 på ATP-rankingen.

– Det er ikke noen dårlig trekning. Man må regne med at han spiller bra, men Casper er blitt bedre og bedre mot spillere som slår hardt. Det er også best av fem sett. Det er ikke noen umulighet, men han må spille bra. Det er absolutt vinnersjanse, sier Francke.

– Det er slike spillere man må slå for å komme til toppen. Det er noen som server som hesten sparker, fortsetter eksperten.

Ruud må forberede seg på at det ikke blir lange ballvekslinger.

– Det er spillere som man ikke får rytme mot. Man må sette returer og holde på sin egen serve. Det er ikke ofte man tar serven til motstanderen. Det blir en litt annen type tennis, forklarer Francke.

Les også

Lee ble første døve spiller med seier på ATP-touren

Mulig gjensyn med Isner

Dersom Ruud tar seg videre, blir neste motstander amerikanske John Isner eller kvalifiseringsspilleren han møter i 1. runde. 34-årige Isner er nummer 14 på verdensrankingen.

Ruud møtte nylig Isner i Wimbledon. Det var hans forrige Grand Slam-turnering. Da var Isner overlegen. Amerikaneren er en høy spiller som server knallhardt.

– Han har møtt ham tidligere og fått bank. Det er ikke noen drøm å møte ham på hardcourt. men man må bare ta én kamp av gangen, sier Francke.

Først må uansett Ruud slå Struff i Grand Slam-turneringen. Den innledes mandag.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud