Sport

Da etappen skulle avgjøres, kom Boasson Hagen aldri helt frem: – Kaos

Sam Bennett var ustoppelig på de siste meterne og tok seieren på den tredje etappen av sykkelrittet Vuelta a España tirsdag.

Edvald Boasson Hagen nådde aldri opp i Vueltaen mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • NTB

Den 188 kilometer lange etappen fra Ciudad del Juguete til Alicanta inneholdt to kategoriserte stigninger, men endte likevel i massespurt mellom feltets presumptivt sterkeste avsluttere.

Irske Bennett var på forhånd utpekt som den store favoritten til å ta seieren og innfridde. Belgiske Edward Theuns ble annenmann.

Edvald Boasson Hagen var fint posisjonert inn mot spurten, men kom seg aldri helt frem da det skulle kjempes om seieren.

– Det var egentlig en ganske rolig etappe, og det ble spurt. Der var det hektisk, og det hadde jeg også ventet i og med at det gikk slakt utfor. Da er det vanskelig å beholde plassen, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

– Jeg er egentlig glad jeg ikke går ned når jeg ser folk klikke ut av pedalen og alt i spurten. Det var relativt kaos, tilføyde han.

De fleste spurtlagene hadde sine beste kort med i finalen på mandagens etappe. Unntaket var UAE. Fernando Gaviria kjempet mot slutten en desperat kamp for å få kontakt med hovedfeltet etter å ha blitt hektet av i den siste kategoriserte stigningen, men colombianeren måtte gi tapt.

Til dels sterk vind på de siste milene inn mot målgangen i den spanske kystbyen Alicante førte også til nervøsitet og hektisk aktivitet i feltet, men sidevinden ble til syvende og sist ingen avgjørende faktor.

Tirsdag fortsetter Vueltaen med en relativt flat etappe fra Cullera til El Puig. Etappens eneste kategoriserte stigning kommer med drøyt fem mil igjen til mål.

Relevante artikler

 1. SPORT

  Boasson Hagen spurtet til topp-ti-plassering da nederlandsk mester vant

 2. SPORT

  Kristoff satte seg i «bussen» – «Super-Sagan» herjet på oppløpet

 3. SPORT

  Drama i Tour de France: Hjemmeyndlingen mistet ledelsen etter drikketabbe

 4. SPORT

  Nytt dansk soloshow i Tour de France – norsk bom

 5. SPORT

  Sammenlagtfavoritt vant historisk tøff etappe. Så kom han med en advarsel til konkurrentene.

 6. SPORT

  Kristoff få centimeter unna seier – massespurt endte med italiensk jubel og bråk i målområdet