Borgar Haug (20) til Bundesligas største klubb: – Helt sykt

Norges beste bordtennisspiller, Borgar Haug, tar et nytt steg. Etter sesongen går 20-åringen fra Halmstad til den tyske mesterklubben Borussia Düsseldorf.

SVENSK MESTER: Borgar Haug satte matchballen da Halmstad ble svenske mestre i bordtennis i fjor.

Oslo-gutten skrev sist uke kontrakt med den regjerende tyske mesteren, som har vunnet bordtennisens Bundesliga hele 32 ganger og Champions League syv ganger. Onsdag bekrefter Borussia Düsseldorf signeringen.

– Europas beste klubb gjennom alle tider. Det er helt sykt, sier Borgar Haug til VG. Han har denne uken vært gjennom flere treninger, en medisinsk test og kontraktsforhandlinger i Tyskland.

– Vi gleder oss til Borgar kommer. Vi har signert nok en ung og meget talentfull spiller som kompletterer laget vårt på en førsteklasses måte, sier manager Andreas Preuss.

– Dette er en sensasjon og fantastiske nyheter for Borgar selv og for norsk bordtennis, melder Norges Bordtennisforbund og kaller det for en «sjokkovergang».

Han flyttet som 15-åring til Sverige for å utvikle seg. I fjor avgjorde Borgar Haug det svenske mesterskapet. Han har et klart mål om å slå seg inn i verdenseliten i idretten som har 300 millioner aktive utøvere.

– Det er en stor mulighet for meg, sier Borgar Haug, som har skrevet under på en ettårskontrakt med Borussia Düsseldorf.

NY KONTRAKT: Borgar Haug med manager Andreas Preuss.

Nordmannen gikk det første året på videregående i Halmstad, men har siden satset bordtennis på fulltid. Økonomien i kontrakten vil Haug ikke røpe så mye om.

– Jeg har muligheten til å tjene de store pengene her i fremtiden, sier han.

Som best har han vært ranket som nummer 152 på seniorrankingen. Nå ligger han plassert som nummer 293 i verden. Han kommer på lag med svært gode spillere som regjerende europamester Dang Qui (11 på rankingen), Timo Boll (15) og Anton Källberg (22).

42-årige Boll er en tysk legende med 20 EM-gull, seks VM-sølv og to OL-sølv på samvittigheten.

– Jeg får muligheten til å være i hallen og trene med dem hver dag på Tysklands nasjonale treningssenter. Du skal lete lenge etter en bedre mulighet enn dette, sier Borgar Haug og er forberedt på at de blir tøft å komme med på laget som består av tre spillere i hver match.

Kommende helg spiller Borgar Haug NM på Fornebu utenfor Oslo. Han skal ut og forsvare fjorårets NM-titler i singel, double og lag.