Groves spurtet til seier i Vueltaen – verdensmesteren brøt etter krasj

Kaden Groves vant 11. etappe i Vuelta a España etter en dramatisk dag med koronatrøbbel og skader. Julian Alaphilippe (30) veltet i en sving og måtte gi seg.

Julian Alaphilippe avbildet tidligere i årets Vuelta a España. Onsdag veltet han stygt og måtte trekke seg fra etapperittet.

Tirsdagens 191 kilometer lange etappe med målgang i Cabo de Gata endte med massespurt. Australske Kaden Groves klinket til og vant sin første etappe i et Grand Tour-ritt. Danny van Poppel ble nummer to foran Tim Merlier.

Verdensmester Julian Alaphilippe gikk i asfalten med litt over seks mil igjen. Sittende på bakken fikk Alaphilippe raskt tilsyn.

Han pekte på skulderen og holdt høyrearmen helt stille. Deretter fikk han armen viklet inn i en slynge og ble senere fraktet vekk i en ambulanse.

Quick-Step-laget opplyser i en pressemelding at Alaphilippe fikk skulderen ut av ledd, men det er ikke er avdekket brudd. Torsdag reiser han til Belgia, der en ny medisinsk gjennomgang venter. Quick-Step oppgir ikke hvor lenge franskmannen er ventet å være ute med skade.

Alaphilippes lagkamerat Remco Evenepoel styrer mot en sikker sammenlagtseier i rittet. Han leder med nesten tre minutter på nærmeste forfølger.

Uhellet til Alaphilippe kom samme dag som sykkelprofilene Simon Yates og Pavel Sivakov måtte trekke seg fra årets Vuelta på grunn av koronasmitte. 21 ryttere har måttet forlate rittet på grunn av viruset.

Årets siste Grand Tour-ritt varer fram til 11. september.