Vickhoff Lie pådro seg brudd i leggen etter skrekkfallet

Sesongen er over for Kajsa Vickhoff Lie, som skadet seg stygt søndag formiddag. Hun skal opereres søndag kveld etter å ha pådratt seg brudd i leggen.

Kajsa Vickhoff Lie har pådratt seg brudd i venstre leggbein. Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding. 22-åringen fra Bærum er fraktet i helikopter fra Italia til Universitetssykehuset i Innsbruck.

– Planen er at hun skal opereres i løpet av søndag. Ut fra den informasjonen jeg har fått fra legen i Italia så er bruddet i seg selv ikke spesielt komplisert, sier landslagslege Marc Jacob Strauss.

Han opplyser at Vickhoff Lie har hatt mye smerter. Hun skal i tillegg sjekkes nøyere for et hovent venstrekne.

– Vi vet egentlig ikke så mye om kneet. Vi avventer en avklaring på det, sier han.

Les også

Stygt fall for Vickhoff Lie

– Man frykter alltid en korsbåndskade?

– Det kan være alt fra korsbånd, sidebånd til menisk. Det blir bare spekulasjoner. Vi vet ikke hva det handler om.

– Hvis vi antar at hun bare er skadet i foten og ikke i kneet, så tenker vi et avbrekk på seks til ni måneder. Om seks kan hun være tilbake på ski og om ni kan hun være tilbake i renn.

Det betyr at Kajsa Vickhoff Lie i beste fall blir klar til sesongstart i november. Men det kan heller ikke utelukkes at hun får en ufordring med å rekke OL i Beijing ett år frem i tid.

Les også

Kajsa Vickhoff Lie 18 hundredeler fra pallen: – Litt «bittersweet»

22-åringen falt stygt under søndagens super-G i italienske Val di Fassa. Vickhoff Lie havnet på innerski og fikk videre en rotasjon. Nordmannen skled i flere sekunder nedover bakken før hun havnet inn i sikkerhetsnettet, fremdeles uten at skliende hadde blitt løst ut.

Fra TV-bildene kunne man høre Vickhoff Lie skrike i smerte etter fallet, og hun fikk raskt tilsyn før hun etter drøyt 20 minutter ble hentet ut av løypen med helikopter og fraktet til sykehus.

Der ble det konstatert brudd i leggbeinet. Så ble hun fløyet videre til Østerrike.

Kajsa Vickhoff Lie har fått et internasjonalt gjennombrudd denne sesongen, med seks plasseringer blant de seks beste i fartsdisiplinene, med en annenplass fra verdenscupen i Garmisch-Partenkirchen i januar som det beste resultatet. I VM kjørte hun ned til femteplass i super-G.

Det norske laget har blitt hardt rammet av skader denne sesongen. Tidligere har Lucas Braathen, Atle Lie McGrath og Aleksander Aamodt Kilde alle pådratt seg alvorlige kneskader.

I tillegg til Vickhoff Lie ble også østerrikske Rosina Schneeberger stygt skadet i rennet. Schneeberger falt på lignende vis som Vickhoff Lie og har ifølge Krone Zeitung fått et brudd i beinet.