Ruud videre i French Open etter forrykende åpning. Nå venter verdensstjerne i neste runde.

Casper Ruud (21) slet seg videre til den tredje runden av French Open. Der møter nordmannen verdenstreer Dominic Thiem (27).

Casper Ruud tok seg videre fra den andre runden i French Open onsdag.

Casper Ruud – Tommy Paul 6–1, 1–6, 6–3, 1–6

Casper Ruud vartet opp med en maktdemonstrasjon i det første settet mot amerikanske Tommy Paul på grusbanen i Paris. Nordmannen vant 6–1 første, før Paul kjempet seg tilbake i kampen.

Ruud avgjorde i det femte og siste settet, og er dermed videre til den tredje runden i French Open. Der møter han østerrikeren Dominic Thiem, som er ranket som nummer tre i verden.

– Det blir en ekstremt tøff match og en stor utfordring. Thiem er en av de beste grusspillerne i verden, om ikke den aller beste de siste to, tre årene, sier Ruud til NTB om sin neste motstander.

Om det avgjørende femtesettet, sier Ruud følgende til NTB.

– Jeg hadde flere sjanser til å bryte ham, men han spilte bra og servet bra på bruddballene. Men jeg følte at jeg klarte å heve spillet mitt i femte sett, noe som ble avgjørende for matchen, sier Ruud.

– Helt vilt

– Dette her var helt vilt, jeg kan ikke tro det jeg så. Casper presterer best når det gjelder, og er så syk mentalt. Ruud får en pangstart, men Paul gir seg ikke og kommer tilbake. Det blir en berg-og-dal-bane, men han tar det i femsetteren, og det er en deilig følelse, sier tennisekspert hos Eurosport Melanie Stokke, etter kampen mot Paul.

Også trenerpappa Christian Ruud var fornøyd med det han så i kampen mot Paul.

– Jeg er veldig glad for seieren, det var en berg-og-dal-bane. Casper viser at han er i god form, og har selvtilliten og troa på egne ferdigheter. Han tar det femte settet i rå stil, sier Christian Ruud til Eurosport.

Åpnet forrykende: – Verdensklasse

Ruud fikk en pangstart i det første settet. 21-åringen fra Snarøya vartet opp med en maktdemonstrasjon og knuste Paul hele 6–1. Nordmannen brukte ikke mer enn 30 minutter på å knuse amerikaneren i det første settet.

– En fantastisk åpning, det er nesten som vi ikke tror det. Vi har nesten ikke spilt ett kvarter, også er det første settet allerede nede i lommen på Ruud. Det er mye som gjenstår, men dette har vært en kjempestart, sa Eurosport-kommentator Eirik Fure midtveis i det første settet.

Ruud viste seg skikkelig frem i det første settet mot Paul, som ikke klarte å hamle opp med nordmannens forehand.

Nordmannen ledet 5–0 i game, og holdt på å gjøre rent bord i første sett, før han til slutt vant 6–1.

– Den forehanden der er verdensklasse. Og med en forehand i verdensklasse, så blir det også 5–0 i game. Det er veldig imponerende av Casper Ruud så langt. Han har herjet. 6–1 i første sett, sa kommentatoren.

Helt på tampen av det første settet mistet Ruud fotfeste og falt i bakken. Men selv om det var knyttet stor spenning til Ruuds høyre skulder, virket nordmannen frisk og fin etter han kom seg raskt på beina.

– Armen har blitt bedre. Jeg slet litt i andre sett etter at jeg falt i det første. Jeg fikk litt vondt i foten, men den smerten ga seg fort, sier Ruud til NTB.

Ruud falt i helt på tampen i det første settet. Men det så ut til å gå bra med 21-åringen, som kom seg raskt på beina.
Les også

Casper Ruud før storturnering: – Håper å være klar for alt

Paul kjempet seg tilbake

Men selv om mange trodde at dette kom til å bli en enkel dag på jobben for Ruud, ville Paul ha det annerledes. Amerikaneren kjempet seg mesterlig inn i kampen og vant det andre settet 6–1.

Det påfølgende settet var langt jevnere, og Ruud vant til slutt 6–3.

I det fjerde settet slet Ruud voldsomt, mens Paul imponerte. Amerikaneren vant dermed 6–1, og fikk en søt revansj fra nordmannens første sett.

Tommy Paul gjorde det vanskelig for Casper Ruud i oppgjøret i French Open.

Thrilleravslutning

Dermed måtte det hele bli avgjort i det femte og siste settet på bane 13 i Paris.

Det ble kampens jevneste sett. Paul hadde ikke sjans i gamene som Ruud hadde serve, mens nordmannen selv var nære ved å bryte amerikaneren ved flere anledninger.

Etter en intens kamp i det åttende gamet, klarte Ruud endelig å bryte Paul, etter at amerikaneren slurvet på to server på rad.

I det niende gamet misbrukte Ruud fire matchballer, før han tok seieren på sin femte matchball.

– For en sliteseier dette er. Nå møter han «grusprinsen» Dominic Thiem. Det er helt rått å følge Casper Ruud om dagen, sa Fure etter at Ruud hadde vunnet kampen.

Møter verdensstjerne

I den tredje runden venter som sagt Dominic Thiem. 27-åringen fra Østerrike vant sin første Grand Slam-tittel da han gikk helt til topps i US Open tidligere i september. Kampen mellom Ruud og Thiem spilles mest sannsynlig fredag.

Thiem vant 6–1, 6–3 og 8–6 mot amerikanske Jack Sock i den andre runden. Østerrikeren kom helt til finalen av fjorårets French Open, der han måtte se seg slått av Rafael Nadal.

Likevel tror ikke Christian Ruud at den nye tenniskometen skal få det enkelt mot Casper.

– Casper har vist de siste ukene at han er oppe og kjenner på nivået til de beste gutta, spesielt på grus. Så jeg håper at han kan være fresh til den kampen, så han kan yppe seg litt, sa Ruud til Eurosport.

Ruud møter Dominic Thiem, som tok seg videre fra andre runde etter å ha slått Jack Sock.

Ruud har møtt Thiem en gang tidligere i karrieren. Duoen møttes til en oppvisningskamp i juli hvor Thiem til slutt gikk seirende ut 7-5, 7–6 (7–4) etter et svært jevnt oppgjør i Kitzbühel.

Ruud har vært i tredje runde av Roland Garros en gang tidligere. Det var i 2019, da han måtte se seg slått av verdensstjernen Roger Federer.