Sport

D-dag for håndballsesongen neste uke: – Alle har behov for avklaring

19 toppklubber i håndball får ikke lov å trene, seriespillet har vært satt på vent siden januar. Tidlig i neste uke avgjør Norges Håndballforbund om sesongen må avsluttes brått.

FÅR AVKLARING: Camilla Herrem fra Sola i samtale med landslagsvenninnene Nora Mørk, Heidi Løke og Silje Waade etter en kamp mot Vipers i august i fjor.
  • Øyvind Herrebrøden, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Styret i håndballforbundet hadde møte onsdag og diskuterte situasjonen – uten å komme til en beslutning.

– Det er ulike scenarier vi ser på, vi får innspill fra klubbene, men arbeidet er ikke ferdig. Vi avgjør i starten av neste uke. Alle har behov for avklaring, opplyser generalsekretær Erik Langerud til VG torsdag morgen.

Resten av hockeysesongen ble avlyst onsdag. En rekke klubber i Viken og gamle Vestfold fylke har fått treningsforbud som følge av coronatiltak. Men det er ingen automatikk i at håndballen treffer samme beslutning som hockey gjorde, ifølge generalsekretær Langerud.

– Det er veldig stor forskjell på hockey og håndball. De måtte være ferdig i april for å kunne spille VM i mai. I håndball må vi ha en treningsperiode først, med oppkjøring og treningskamper, før vi kan gå i gang igjen. Men vi har bedre tid enn hockey. Så dette er blant tingene vi vurderer, sier håndballsjefen.

Da coronautbruddet traff Norge for ett år siden, ble sluttspillet i håndballet raskt avlyst. Nå er klubbene litt over halvveis i grunnspillet, men kampantallet hos hver klubb er fryktelig ujevnt, spesielt i kvinnenes eliteserie.

Molde-trener Tor Odvar Moen mente allerede i februar at denne sesongen burde avsluttes.

– Alle ønsker å spille håndball, men jeg skjønner ikke hvordan vi skal få til dette rent praktisk, sa trenerveteranen til VG den gangen.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Larvik HK
  3. Rælingen HK
  4. Nøtterøy