Gullsjansen glapp for norsk 19-åring

Svømmetalentet Tomoe Zenimoto Hvas var best i semifinalen, men havnet utenfor pallen da medaljene skulle deles ut i kortbane-EM.

Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer fem i finalen.

Tomoe Zenimoto Hvas (19) svømte inn til norsk 5.-plass under finalen på 100 meter butterfly i Glasgow torsdag kveld.

Hvas noterte seg for bestetid i semifinalen onsdag med tiden 49,91. Det var 1/100 sekund bedre en russeren Mikhail Vekovisjtsjenov. I finalen havnet han et stykke bak de beste fra start og maktet aldri å true medaljeplassene.

Gullet gikk til tyske Marius Kusch på tiden 49,06. Mikhail Vekovisjtsjev fra Russland tok sølv, mens polske Marcin Cieslak sikret bronsen. Opp til pallen skilte det 22 hundredeler for Hvas.

Det var store forventninger til den norske 19-åringen etter sterke prestasjoner på distansen tidligere i mesterskapet. I torsdagens semifinale var Hvas raskest av samtlige da han svømte inn på tiden 49,91. Det var bare tre hundredeler tregere enn den norske rekorden han satte tidligere på dagen.

Norge har ikke tatt en internasjonal gullmedalje i svømming siden 2012.

Løyning nest sist

Ingeborg Vassbakk Løyning (19) svømte inn til en 7.-plass i finalen på 100 meter rygg. Hun åpnet sterkt, men fikk det tungt på de siste 50 meterne.

Vassbakk kom i mål på tiden 58,20. Å nå finalen var uansett en god prestasjon av svømmetalentet.

Gullet gikk til nederlandske Kira Toussaint på tiden 55,71. Sølvet tok Maria Kameneva fra Russland, mens Georgia Davies fra Storbritannia tok bronsen.

Løyning har en personlig rekord på 57,84, satt i torsdagens semifinale. Det var også norsk rekord på distansen.

Det var femte best tid i semifinaleheatet, men holdt til å knipe den siste plassen i finalen.

(NTB/100 % Sport)