Sport

Vegard Breen er Norges nye sykkelproff

Vegard Breen skal sykle for Tour de France-laget Lotto Belisol.

Vegard Breen, til høyre, skal sykle for det belgiske profflaget Lotto-Belisol fra neste sesong,
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Norge har fått en ny sykkelproff. Team Joker Merida-rytter Vegard Breen (23) skal sykle for Lotto-Belisol fra neste sesong.

– Jeg var tidlig klar på at Lotto passer meg bra. Jeg har sett dem kjøre under Glava Tour (Tour of Norway) og har fått inntrykk av hvordan de fungerer. Det er noen store stjerner på laget som André Greipel, Jurgen Van den Broeck, Jelle Vanendert og nysignerte Tony Gallopin. De vil kjøre inn resultater, men samtidig er det muligheter til å være med å bidra som hjelperytter til at laget vinner, sier 23-åringen til procycling.no.

I omtalen av seg selv på Twitter beskriver Breen seg som en rytter som er «for tung for klatringene og for treg for sprintene, men perfekt for etapperitt og klassikerne».

Perfekt match

Han tar dermed steget ut i proffverdenen, og gir selskap til andre norske proffer som Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen.

Interessen fra utlandet meldte seg for alvor etter at han vant etapperittet Ronde de I’Oise i juni. Breen mener at Lotto-Belisol er et lag som passer ham perfekt.

Han håper å få muligheten i de store klassikerne allerede til våren.

Stor interesse

— De har noen stjerner, men det bør være plass til de som skal utvikles. De har noen andre unggutter, og det er plass til at vi skal få prøve oss. Det er mange klassikere i løpet av våren, sier han.

Norges freskeste proff sier det er en lettelse at muligheten for å prøve seg i utlandet nå har bydd seg.

Procycling skriver at også lagene Lampre, Europcar og Cofidis var interesserte i underskriften til Breen.