Sport

Jacobsen klar for hoppbakken

Så snart en hoppbakke blir klar.

Snart får vi se Anders Jacobsen i en slik positur igjen. ntb scanpix

 • NTB

— Både landslagslegen Torbjørn Haugen og legen som opererte ham (Lars Engebretsen), har gitt Anders klarsignal til å hoppe. Dette skjedde for et par uker siden, men jeg har ventet med å gå ut med dette, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Jacobsen ødela korsbåndet da han falt i Planica i mars. Det er fortsatt usikkert når og hvor 28-åringen skal hoppe igjen. Både i Lillehammer og Rena jobbes det med å få bakkene klare.

Jacobsen ble operert i mai, men pådro seg senere en infeksjon i operasjonssåret. Han har vært tålmodig og hatt en fin progresjon under opptreningen.

Glidcamp

— Vi stresser ikke, men slik det ser ut nå, går det mot Lillehammer. Vi er for tiden i Trysil for vår tradisjonelle glidcamp, forteller Stöckl.

Etter at østerrikeren tok over som norsk landslagstrener har han tatt hopperne med på disse spesielle glidcampene. De to foregående årene har hopperne vært på Norefjell, mens i år har de valgt Trysil.

Glidcampen foregår med hoppski på kunstsnøen som man allerede har fått laget i Trysil.

Hopperne har sin verdenscuppremiere i tyske Klingenthal 22.-23. november. Så følger Kuusamo helgen etter, mens Lillehammer er stedet å være 6.-8. desember.

 1. Les også

  Jacobsen snart tilbake i hoppbakken

Les mer om

 1. Hopp
 2. Anders Jacobsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Jacobsen klar for comeback

 2. SPORT

  Smertefri Jacobsen

 3. SPORT

  Debut uten å ha hoppet på snø

 4. SPORT

  Ryggen holdt ikke

 5. SPORT

  Anders Jacobsen hoppet igjen

 6. SPORT

  Anders Jacobsen tar sats mot august