Nå må «Bergens beste sjåfør» ta farvel med den helt spesielle banen

Andreas Bakkerud vant sin første VM-runde på favorittbanen. Nå er det slutt.

Andreas Bakkerud tar farvel med favorittbanen.

Andreas Bakkerud vant sin første VM-runde på favorittbanen Lydden Hill i Storbritannia. Nå er det slutt.

Lydden Hill-banen skal byttes ut med Silverstone når rallycrossporten tar nye steg. I helgen tar Andreas Bakkerud fra Bergen, Petter Solberg og de andre førerne farvel.

For det er aller siste gang man skal kjøre VM-runde på Lydden Hill i Dover-distriktet av Kent.

- Det er den eldste banen i rallycrossporten, og jeg er vokst opp med å følge racene derfra. For min del er det banen jeg har konkurrert oftest på profesjonelt, sier Bakkerud.

Han ramser opp åpent britisk mesterskap, EM-, og VM-runder - som han også har vunnet på Lydden Hill.

- Det var også på den banen jeg for første gang ble intervjuet på TV, på veldig norskengelsk som 16-17-åring, flirer Bakkerud.

Vant sin første seier

Det var her Bakkerud tok sin første VM-seier i 2014.

– Fy søren så deilig. Jeg har drømt om dette helt siden jeg var en liten unge, så dette var veldig stort, sa Bakkerud til BT etter seieren.

Supersjåføren har tidligere omtalt Lydden Hill som favorittbanen i Europa.

Martin Schanche vant hele ti ganger på Lydden Hill.

Året etter Bakkeruds triumf, vant Petter Solberg på den britiske banen. Det var også på Lydden Hill at den tidligere verdensmesteren i rally fikk sin debut i rallycross-EM i 2013.

– Lydden er plassen der vårt PSRX-eventyr startet i 2013. Rallycross har lang tradisjon i vår familie (Solberg-Walfridsson), så man kan tenke seg at Lydden Hill har en spesiell plass i våre hjerter. Jeg husker da jeg var ung og opplevde Martin Schanches manøvrering av bilen, og jeg minnes hvor mye jeg selv hadde lyst til å gjøre det samme, sier Petter Solberg.

Bakkerud nummer seks i VM

– For to år siden vant jeg på Lydden Hill. Jeg feiret seieren med å hoppe på biltaket. Den historiske følelsen og det emosjonelle ved plassen var ikke til å tro. Det ville vært det perfekte stedet å få denne sesongens første seier til helgen. Det ville bety så mye for meg å avslutte Lydden-kapittelet med suksess. Men samtidig er det flere enn meg som drømmer om det, sier Solberg i en pressemelding.

Solberg ligger på tredjeplass i VM-sammendraget etter 4 av 12 løp med 87 poeng. Bakkerud er nummer seks med 52 poeng. Svenske Mattias Ekström leder med 101 poeng, tre mer enn Solberg-partner Johan Kristoffersson.

(©NTB)