Sport

Oilers-treneren om Frisk Askers spillere: – De faller jo som eiketrær

Frisk Asker tok første stikk mot Stavanger Oilers i en kamp der både dommere og spillere fikk det tungt.

Det var ingen spesielt stygg kamp mellom Stavanger OIlers og Frisk Asker, men likevel en del utvisninger. En del av skylden for det, gir Pål Gulgrandsen til motstanderen.
  • Christoffer Hjalmarsson

Frisk Asker – Oilers 4–2 (0-0, 2-0, 2-2)

Asker: Det ble en meget hendelsesrik match i Askerhallen da Frisk Asker og Stavanger Oilers braket sammen til første kvartfinalekamp. Det var tydelig at spillerne var tent fra start og det ble trykket til fra begge lag i de fleste dueller. Dog så gikk noen lettere i isen enn andre mener Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

– Det var absolutt ingen stygg kamp, men det blir mye utvisninger for de faller jo i isen som eiketrær. Bare sånn sakte detter de ned, illustrer Gulbrandsen etter matchen.

Treneren legger ikke skjul på at dommeren kunne gjort en bedre jobb på isen. Spesielt på tampen da Oilers jaget en tredje scoring og utligning var det en situasjon der dommerteamet lot en icing gå.

– Hvorfor han vasker ut den tror jeg ikke han vet selv en gang. Det tar fra oss muligheten til å få dropp i offensiv sone og ta ut keeperen med halvannet minutt igjen, sier en smått oppgitt Gulbrandsen.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Tabbene ødela for Oilers mot Frisk Asker

Oilers gjør det vanskelig

Det var imidlertid ikke bare dommerteamet som hadde en kronglete kveld. Etter en målløs første periode så kom tabbene raskt fra Stavanger-laget midtveis. To fryktelige involveringer i egen sone sørget for at Frisk Asker gikk opp i 2–0.

– Det er to enkle mål vi slipper inn der. Det er synd for vi spiller en meget bra match, sier Lassi Kokkala.

Finnen som scoret Oilers sitt første mål synes, resultatet til tross, at det er moro å være i gang med sluttspillet. Nå betyr endelig kampene noe igjen og man kan få revansje med en gang.

– Jeg skulle gjerne spilt i morgen igjen, bedyrer en revansjesugen Kokkola.

Målscoreren har ikke en snev av tvil om at Oilers kan klare å snu denne kvartfinaleserien til sin fordel.

– Nei, nei, ingen grunn til å legge seg ned her. De måtte vinne i dag, for nå skal vi hjem til Stavanger. Der skal vi vise at vi virkelig er med for å kjempe, ivrer Kokkola.

Stavanger Oilers var nære en stor opphenting da Kristian Forsberg satt inn 2–3 i tredje periode, men isteden fikk de en til i sekken i tom kasse.

Les også

Stavanger Oilers gjorde det vanskelig for seg selv da de tapte mot Frisk Asker

– Enkle ting å gjøre noe med

Heller ikke sjefen selv synes det er noen grunn til å grave seg ned etter denne kampen. Gulbrandsen har stor tro på at Oilers kan slå tilbake allerede på lørdag.

– Det er enkle feilene som feller oss, men det er det heldigvis lett å gjøre noe med. Får vi også på plass presisjonen, rett og slett treffer mål litt oftere, er mye gjort, forklarer treneren.

Kokkola har også en meget enkel oppskrift før lørdagens kamp.

– Vi må bare score mer enn de. Verre er det ikke, avslutter finnen.

Den oppskriften er det bare å sette til verks til lørdag klokken 18:00. Da droppes pucken i DnB Arena. Er du ikke ringside kan du følge kampen her på Aftenbladet.no.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers