Halvorsen og Hoelgaard blant de ti beste i ekstrem Australia-hete

Norsk duo kjempet helt i teten.

Kristoffer Halvorsen ble nummer sju da verdenstouren i sykling startet med åpningsetappen i Tour Down Under tirsdag.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

I over 30 grader kjempet både Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard langt framme i spurten da Elia Viviani vant åpningsetappen i Tour Down Under i Australia.

Den norske sykkelduoen ble henholdsvis nummer sju og ti i verdenstouråpningen. Viviani fikk en liten luke da han fryktløs skjøt fart ved gjerdene langs oppløpet. Italias spurtstjerne så seg aldri tilbake og seiret foran tyske Maximilian Walscheid.

Halvorsen var i mål på plassen rett foran den tredobbelte verdensmesteren Peter Sagan. Også den ferske sykkelproffen Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og UAE-rytter Sven Erik Bystrøm var med da sykkelsesongen for alvor startet tirsdag.

Nordmennene havnet på henholdsvis 101.- og 105.-plass på den 129 kilometer lange etappe mellom North Adelaide og Port Adelaide.

Gikk ned fire kilo

Rytterne måtte takle temperaturer langt over 30 grader. Underveis måtte de også slite med kraftig vind på de australske landeveiene.

Hagen var med å taue hovedfeltet i store deler av etappen. Det ble en real kraftanstrengelse.

– Det var helt sykt varmt. Da jeg trillet tilbake til hotellet, syklet jeg i søndagstempo med 160 i puls. Jeg drakk rundt ti flasker underveis og gikk ned fire kilo. Det er altfor mye, men likevel har jeg knapt kapasitet til å drikke mer uten at magen slår seg vrang. Dette er en stor utfordring, sa 27-åringen til TV 2.

Endret løypeprofilen

Arrangøren hadde opprinnelig lagt opp til en 3,4 kilometer lang rundløype mot slutten av etappen, men den ble droppet på grunn av den ekstreme varmen og vinden.

– Det handler nok mest om brannfare. Hvis det er for mye vind der vi skal sykle, får vi ikke lov. Det har vært en del episoder her tidligere med biler som tar fyr og starter skogbranner, så det er et av momentene det handler om, sa Sky-rytter Halvorsen til procycling.no før etappen.

Tour Down Under går over seks etapper og varer til søndag. Onsdagens etappe er kortet inn med flere mil på grunn av varsel om ekstrem hete.

(©NTB)