Dette skjer i OL torsdag: De norske hopperne «tyvstarter» i Sør-Korea

Dette bør du få med deg fra OL torsdag.

Før OL egentlig er i gang er hopperne i aksjon.
  • Øystein Jorem

OL i Pyeongchang går mellom 8. og 25. februar. Tidsforskjellen til Sør-Korea gjør at du må belage deg på store mengder kaffe, eller justere døgnrytmen for å få med deg mange av øvelsene. De fleste øvelsene med norske vinnersjanser arrangeres tidlig på morgenen.

I dag er det ingen medaljeøvelser.

Dagens øvelser

Ferdigspilt: Curling: Canada – Norge 6–9, innledende runde, mixed double (Eurosport Norge)

Klokken 12.05: Curling: OAR (Russere under nøytralt flagg) – Norge, mixed double (Eurosport 1)

Klokken 13.30: Hopp, menn normal bakke, kvalifisering (Eurosport Norge)

På TV: TVNorge, Eurosport og Eurosport Player.

Nordmenn i aksjon

Curling: Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien er det norske doublelaget. Nedregotten kommer fra Oppdal Curlingklubb, og Skaslien fra Oslo Curlingklubb.

Hopp: Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen, Daniel-André Tande er tatt ut til OL for det norske hopplandslaget. Én av hopperne blir reserve. Torsdag ble det kjent at Fannemel ikke er med.

Daniel André Tande er nybakt verdensmester i skiflyvning. Nå skal han forsøke seg i normal bakke.

Favoritter

Curling: Det norske mixed-laget i curling har VM-bronse fra 2015 som sin beste prestasjon. De har vunnet 44 av sine 53 VM-kamper, men er nye i OL-sirkuset

Hopp: Flere av de norske hopperne kan vinne medalje i normalbakken. Johann André Forfang gjorde det best under det siste hopprennet før OL, med en sjetteplass i Zakopane. Daniel André Tande har selvtilliten inne etter å ha blitt verdensmester i skiflyvning i januar.

Tilbakeblikk

Det er første gang at det arrangeres mixed double curling i OL. Det har vært en del av VM siden 2008. Kun en gang har Norge stått på pallen i VM, da de tok bronse i Sotsji i 2015. Sveits er den dominerende nasjonen i øvelsen, de har vunnet seks av ni VM-gull.

Det har gått 12 år siden Norge vant OL-gull i normalbakke sist gang. Da var det Lars Bystøl som tok gullet i Torino. I Sotsji-OL tok Anders Bardal bronsen, bak en av årets favoritter Kamil Stoch.