Slo tilbake etter stygt fall: – Kan kjempe om pallen i hoppuka

Johann André Forfang (22) var kun 2,4 poeng fra pallen og ble beste norske hopper i Engelberg.

TILBAKE: Johann Andre Forfang hadde en meget god konkurranse etter den dramatiske lørdagen.

Etter en utrolig stor nedtur lørdag, der Johann André Forfang var én plass unna å komme med til finaleomgangen, slo Tromsø-hopperen voldsomt tilbake søndag.

Med et meget godt andre hopp på 135,5 meter, 2. omgang nest lengste, hoppet Forfang seg opp fra 6. til 4.-plass og ble beste norske hopper i sveitsiske Engelberg etter et førstehopp på 133,5 meter.

– Det er fantastisk. Med tanke på det som skjedde i går, og fallet der, er jeg ekstremt fornøyd med det Johann gjør i dag, sier landslagssjef Alexander Stöckl til iTromsø.

Tyske Richard Freitag vant konkurransen overlegent hele 11,6 poeng foran polske Kamil Stoch (274,8 poeng). Østerrikske Stefan Kraft tok 3.-plassen (274,7 poeng) og var 2,4 poeng foran Forfang på 4.-plass.

Les også

Forfang beste norske etter første omgang i Engelberg

Les også

Fannemel vant med 0,1 poeng: Første norske hoppseier på nesten ett år

Hyller Forfangs mentalitet

Fallet gjorde at Forfang ikke klarte å prestere i lørdagens konkurranse, men han trosset smertene og slo til med en kjempekonkurranse søndag.

– Det sier mye om potensialet Johann har. Han er utrolig god til må hente seg inn etter slike hendelser. Han var så klart tung i kneet, men klarte å mobilisere alt, så det lover veldig godt foran det som nå kommer, sier Stöckl.

– Hvor bra tror du Johann kan gjøre det i sammendraget i verdenscupen i år?

– Det får vi se når sesongen er ferdig, men han er mer stabil enn i fjor og det er et veldig godt utgangspunkt.

Fornøyd Forfang

Johann André Forfang var særdeles fornøyd med dagens konkurranse, som tok han opp til 6.-plass sammenlagt i verdenscupsammendraget.

– Det var godt å havne såpass høyt på lista etter dagen i går. Det var hardt mentalt før førsteomgang i går å skulle sette utfor på nøyaktig de samme forholdene som jeg tryna på i hoppet før. Jeg var veldig skuffa og sur i går kveld fordi jeg visste at jeg hører hjemme i øverste del av resultatlista med formen jeg er i om dagen, sier Forfang til iTromsø.

22-åringen innrømmer at det var tungt å kjempe seg igjennom en ny konkurranse etter fallet.

– I dag har jeg vært veldig sår og støl i kroppen, så jeg følte meg veldig gammel før og under rennet i dag. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk tatt ut så gode hopp, selv om det er mer å gå på på hoppinga i dag også, sier Tromsø-hopperen.

– Kan kjempe om pallen

For nå venter hoppuka. Neste konkurranse er i Oberstdorf i romjula, som er første konkurranse i hoppuka.

FALL: Johann Forfang falt i lørdagens prøveomgang.

– Selvfølgelig er Johann med til hoppuka. Det er små tekniske ting som ikke stemmer ennå, og dette er ikke bakken han trives best i. Oberstdorf er en bakke som passer han mye bedre enn Engelberg, sier Stöckl og utdyper.

– Det er en litt større bakke, som passer bedre for flygerne. Engelberg er mer enn bakke for dem som er gode på hoppkanten.

Johann Forfang er nå nummer seks sammenlagt i verdenscupen med 255 poeng. Richard Freitag leder suverent med 550 poeng. Dermed er tyskeren storfavoritt til å vinne hoppuka, men Stöckl mener Forfang er blant hopperne som kan utfordre Freitag.

– Vi har vist i år at vi har flere utøvere som kan være på pallen, så det er målet for hoppuka; at vi har en utøver på pallen sammenlagt, og Johann er absolutt en av kandidatene til å klare det, sier Stöckl.