Sport

Hevder at Brækhus får 5 millioner for å bokse mot svenske

Boksepromotør Nisse Sauerland hevder å ha tilbudt Cecilia Brækhus 5 millioner kroner for å møte svenske Klara Svensson i Oslo.

Cecilia Brækhus vil gjerne bokse i hjembyen Bergen, men det kan bli vanskelig. Uansett hvor neste kamp skal bokses, blir det lukrativt.

— Vi ga henne et tilbud i forrige uke på 5 millioner kroner for å takke ja til kampen, sier Nisse Sauerland til VG.

Den norske verdensmesteren setter alle titlene sine på spill i kampen mot svenske Svensson. Det vil si i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation). Det er WBC som har Svensson som førsteutfordrer til den norske stjernebokseren.

— Det må bli enighet før 11. november, hvis ikke går kampen til «purse bid», sier Sauerland.

  • Les også: Den neste Brækhus-kampen kan ende opp på «auksjon»

Det betyr at den med høyest bud får arrangere kampen mellom de to skandinaviske bokserne.

Brækhus's advokat, Morten Andreassen, styrer forhandlingene på vegne av den norske bokseren. Han mener det er svært lite sannsynlig at den tyske promotoren blir med som arrangør.

— Jeg vil ikke kommentere Sauerlands påstand om budet på 5 millioner, men i utgangspunktet er det slik at mesteren arrangerer kampen. Foreløpig har så vidt meg bekjent ikke Sauerland tillatelse til å arrangere kamp i Norge. Det tok oss halvannet år å få det til, og en ny kamp krever en ny søknadsprosess. Det er litt vanskelig nå ettersom det ikke er oppnevnt en ny knockoutnemnd, sier Andreassen til VG.

— Jeg anser det som helt usannsynlig at Sauerland skal arrangere kamp i Norge i 2017. Teknisk er det mulig i Sverige, men det er vi som må styre dette, legger Andreassen til. (©NTB)

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus