Sport

- Jeg sa det da Oilers ledet serien med 15 poeng i høst. Det er viktig at de ikke bare får stikke av med gullet.

Den elendige Oilers-formen kom som bestilt. Lørenskog-trener Kenneth Larsen har ikke gitt opp seriegullet.

Lørenskog og trener Kenneth Larsen måtte se Oilers vinne både seriegull og NM-finale forrige sesong.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

– Jeg sa det da Oilers ledet med 15 poeng i høst. Det er viktig at de ikke bare får stikke av med seriegullet. Nå er det plutselig blitt jevnere. Det er bra, sier Kenneth Larsen til Aftenbladet.

Oilers åpnet seriespillet i rekordtempo og tok enorme 62 poeng på de første 25 kampene. 3. desember ledet de eliteserien med 15 poeng ned til Lørenskog på 2. plass. Stavanger-laget så utilnærmelige ut og styrte mot sitt tredje strake seriegull.

Oilers-eier Tore Christiansen var blant dem som allerede tidlig i høst gikk ut og gratulerte eget lag med gull.

Les også

To måneder inn i sesongen har Oilers-eieren allerede begynt å tenke på gullfeiringen

Nå har imidlertid ting endret seg. Etter at Sølvguttene sang julen inn har Oilers tapt tre av fem kamper. Tirsdag måtte de reise hjem fra Lillehammer med 1–2-tap.

Samtidig som Oilers sliter med å plukke trepoengere, har Lørenskog begynt å finne formen. De fire første kampene etter jul er vunnet. Det har ført forrige sesongs tapende NM-finalist tilbake på skuddhold.

Oilers leder fortsatt serien med ni poeng, men Lørenskog har to kamper mindre spilt og skal i tillegg møte Oilers to ganger i månedsskiftet januar/februar. Det bør kunne resultere i en spennende avslutning på en serie som lenge så ut som den var avgjort.

Ikke ressursene som avgjør

– Jeg tror egentlig ikke Oilers skjelver så mye selv om de har fått en dupp nå. Det er egentlig ganske naturlig at ikke alt går på skinner hele tiden. De leder fortsatt serien og har et sterkt lag. Samtidig håper jeg at vi skal ta opp kampen med dem om gullet. Vi få konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med, så får vi telle opp poengene til slutt. Det er et litt kjedelig svar, men sånn får det bli, sier Larsen.

– Med Oilers sine ressurser, er det nesten sånn at alle bare forventer at de skal vinne gull?

– Jeg tror ikke jeg skal mene for mye om det. I mitt første år som Lørenskog-trener hadde vi dobbelt så stort budsjett som vi har nå. Da kom vi på 5. plass og røk ut i kvartfinalen. Oilers har jobbet godt over mange år. Det er først og fremst det som gjør at de er så bra.

– Ser du svakhetstegn hos Oilers denne sesongen?

– Oilers er Norges beste hockeylag. Jeg ser ikke de store endringene fra forrige sesong til denne. Systemmessig ser det ganske likt ut når vi har analysert Oilers. Men jeg har egentlig ikke noe grunnlag for å mene så mye om det. Det gjenstår fortsatt en tredjedel av sesongen. Vi håper bare å ta så mange poeng som mulig.

– Hvordan vurderer du eget lag?

– Vi er nok tynnere denne sesongen. Troppen er mindre og spillerne færre. Vi har erstattet en del seniorer med juniorer. Men gruppen er bra. Det er mange spennende spillere som drar i samme retning, vurderer Lørenskog-treneren.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Frustrerte Oilers-spillere gikk på nytt tap

Liker ikke utviklingen

I Oilers-leiren var det flere spørsmål enn svar etter tapet mot Lillehammer tirsdag. Selv om små marginer ofte avgjør ishockeykamper, er det få som skjønner hvorfor Oilers plutselig ser sårbare ut.

– Vi er ikke fornøyd med å tape to av tre kamper. Det er veldig frustrerende og vi må ta lærdom av det. Vi er et bra lag som skal vinne kamper. I det siste har vi vært veldig dårlig. Vi må finne ut av det. Vi er ikke et lag som skal vinne en kamp, så tape den neste. Vi skal ha mange seire på rad, sa Oilers-kaptein Kristian Forsberg.

– Det er en dårlig tendens. Fortsetter vi som dette, gir vi vekk gullet, det er helt klart. Skal vi ta det seriegullet kan vi ikke fortsette sånn. Dette er ikke Oilers-hockey, sa Tommy Kristiansen.

Les også:

Les også

Kristiansen bekymret: – Fortsetter vi som dette, gir vi vekk gullet

Les mer om

  1. Stavanger Oilers
  2. Ishockey
  3. DNB
  4. Lørenskog IK