Sport

Pedersen stormet inn til semifinaleplass

— Kjempefornøyd! 23-åringen strålte etter å ha gått til semifinalen på 100 meter hekk.

STRÅLENDE FORNØYD: Isabelle Pedersen jubler for semifinaleplass i Beijing.
  • Arne Hole

BEIJING (aftenposten.no): De fire første fra hvert av heatene ville få plass i semifinalen, og da Isabelle stormet inn til tredjeplass, var saken klar. 12,96 i 1,8 sekundmeter motvind satte henne ikke noe dårligere humør.

— Oi! Det er bra når jeg slet litt med rytmen etter starten. Det var et greit løp, men ikke alt var som et skulle være. Det ble litt mer kaving enn nødvendig.

12,96 ga Isabelle den 15. beste tiden, men det var «bare» 1/10 opp til åttendeplassen, som i teorien ville ha gitt finaleplass. Men det kommer nok til å gå fortere i semifinalene som starter kl. 13.25 norsk tid fredag.

Les også

Ingebrigtsen: - Briten ødela løpet mitt

Fem år siden VM-gullet

Isabelle Pedersen er en av få norske utøvere som har tatt gull i junior-VM. Det skjedde for fem år siden.

— Jeg har ikke lyktes i mesterskap siden den gang, så dette var på tide. Det er viktig å være tilbake i denne sammenhengen , sier Isabelle, som røk ut i forsøket i Moskva for to år siden.

— Nå er målet å sette ny pers i semifinalen. Med litt medvind og «smoooth» løping hele veien bør det være mulig, fortsetter den verbalt sterke jenta og knipser med fingrene, fører armen bortover og viser hvordan hekken skal klippes.

Raskest i forsøkene var amerikanske Brianna Rollings med 12,67.

Les også

  1. Denne amerikaneren skal gjøre Isabelle Pedersen til stjerne

Les mer om

  1. Friidrett