Sport

Kristoffersen måtte gi tapt igjen – slått av rivalen etter dramatisk avslutning

Nordmannen har nå åtte ganger på verdenscup-pallen uten å vinne i år.

NY ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte sterkt i Adelboden, men måtte se seg slått til slutt.
  • Reidar Løfaldli

Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier for sesongen, og lå kun elleve hundredeler bak ledende Marcel Hirscher før andreomgang i storslalåm i sveitsiske Adelboden lørdag.

Franske Alexis Pintaurault ledet da Kristoffersen satte utfor, og til tross for det som så ut som noen kraftige feil mot slutten, klarte nordmannen å ta seg inn og komme i mål like foran franskmannen med kun fire hundredeler.

Dermed gjensto kun en mann på toppen, østerrikske Hirscher. 28-åringen kjørte tilnærmet feilfritt i starten, men mot slutten fikk han kraftige problemer. Hirscher havnet på innerskien og måtte nærmest stake seg opp mot en av de siste portene. Likevel holdt det inn vis-à-vis Kristoffersen.

Hirscher vant, 17 hundredeler foran den norske 23-åringen.

– Jeg slet litt i mellompartiet. Jeg bommet ikke like mye som Hirscher, men jeg bommet litt over kanten. Jeg er kjempefornøyd med å komme foran Pinturault, og hadde jeg kjørt litt bedre i mellompartiet, kunne det sett enda bedre ut, sa Kristoffersen til TV 2.

Les også

Knallsterk norsk innsats: To nordmenn på pallen etter første omgang

Lang rekke pallplasseringer

Alpinisten fra Rælingen har måttet se seg slått av Hirscher en rekke ganger i vinter. Før rennet i Adelboden lørdag hadde Kristoffersen endt på verdenscup-pallen uten å vinne hele sju ganger. Lørdag kom altså den åttende.

Seks av de åtte er 2.-plasser. Seierstørken har vart siden forrige triumf kom i Schladming 24. januar i fjor.

I fjor ble han nummer fire under storslalåmen i Adelboden, mens han har to strake slalåmseirer i den sveitsiske skimetropolen.

Les også

Henrik Kristoffersen drømmer om én endring etter Kollen-debuten: – Hadde vært legendarisk

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på en sterk tredjeplass, 65 hundredeler bak Hirscher, etter første omgang.

Nestvold-Haugen tapte i starten og slutten av sin andreomgang, og kom til slutt i mål på en foreløpig åttendeplass.

– Jeg ga vel fra meg et sekund i det siste henget. Det ble litt for mye mot slutten, men jeg er fornøyd med at jeg angriper. Dessverre hang jeg ikke helt med på slutten, sa Nestvold-Haugen til NTB like etter løpet.

Bjørnar Neteland (33.-plass), Marcus Monsen (43) og Axel William Patricksson (51) maktet ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Rasmus Windingstad kjørte ut.

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen
  2. Alpint