Norsk sykkelrytter kastet ut av Vuelta a España: – Upassende oppførsel

Odd Christian Eiking (22) straffes av sitt eget lag.

Odd Christian Eiking får ikke sykle den siste etappen av Spania rundt.

VM-klare Odd Christian Eiking har imponert i Vuelta a España, men før søndagens avsluttende etappe kom en uventet beskjed.

Nordmannen fikk ikke stille til start.

Det franske laget Eiking sykler for skriver i en Twitter-melding at han ikke får sykle på grunn av upassende oppførsel dagen før:

Videre skriver FDJ-laget at de «ikke vil kommentere saken ytterligere utover at profesjonelle idrettsutøvere til enhver tid må oppføre seg eksemplarisk».

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skriver Eiking i en SMS til BT.

Frem til han ble kastet ut, lå han an til å bli nummer 48 i Spania rundt. Det ville vært den beste norske sammenlagtplasseringen i et Grand Tour-ritt siden Kurt Asle Arvesen ble nummer 46 i samme ritt i 2006.

Eiking er tatt ut som en av Norges ni ryttere på VM-fellesstarten i Bergen 24. september.

22-åringen skifter lag etter denne sesongen. Fra neste sesong skal han sykle for Wanty-Groupe Gobert.

Alt tyder på at Chris Froome blir sammenlagtvinneren av årets Vuelta a España. Kun et uhell på den siste etappen kan frata ham seieren. Etappen vil også markere karrièreslutt for Alberto Contador, som på Hollywood-vis vant lørdagens brutale fjelletappe.

Sist VM følte han seg «litt sveket». Denne gangen vil ikke Kristoff regne med Edvald Boasson Hagen:

– Vi er fortsatt uenige om hva som skjedde