Sport

Nykommer sto fram da BKT vant serieåpninga

Islandske Theodor Torvaldsson (19) sto fram i BKT-debuten og var banens beste da BKT vant 3–0 borte mot Koll i serieåpninga.

VANT: Edgar Broks og BKT vant 3–0 borte mot Koll i seriepremieren.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

BKT dro i land en meget solid 3–0-seier (22–25, 20–25, 23–25) borte mot Koll.

I spissen for det hele var lagets nye stjernespiller, 19 år gamle Theodor Torvaldsson fra Island.

– I dag må jeg være så pass ærlig å si at det var særlig én spiller som sto virkelig fram. Theodor var virkelig outstanding og «man of the match», det er det ingen tvil om. Selv om vi gjorde mye bra som lag, var det bunnsolid av han, sier BKT-trener Edgar Broks.

Torvaldsson sto for 19 poeng, 14 angrep, 4 blokk og et serveess.

– En solid første match av han, sier Broks.

– Som forventet

Broks hadde forventet en meget tøff match borte mot Koll.

– Det var en god start for oss, ingen tvil om det. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Koll var egentlig som forventet. Vi hadde sett de mye på forhånd, viste hvordan de var organisert, og dette er et lag som kommer til å ta mange poeng i år, så det var en bra start for oss, sier Broks.

For BKT slet hele veien mot en tøff motstander.

– I 1. settet hadde vi ganske god kontroll, men i 2. og 3. sett var vi mye etter i begge settene. Vi lå fire poeng bak lenge i begge sett, men kom tilbake og viste veldig god moral. Det er en styrke å gjøre det i tøffe og jevne kamper, sier Broks.

Toppkamp i Tromsø

Nå venter Førde hjemme i Tromsøhallen neste lørdag.

– Det blir en skikkelig toppkamp klokken 18, like etter TIL-Rosenborg, så vi håper mange får med seg den kampen. Så skal vi forsøke å matche de bedre enn vi gjorde i sluttspillet i vår, sier Broks.

Les mer om

  1. Volleyball
  2. Førde