Sport

Stygg velt satte VM i fare, men nå har Bystrøm fått gode nyheter

Den norske syklisten er ute av Vuelta a España, men VM-håper lever.

Sven Erik Bystrøm har fått positive nyheter etter velten fredag. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sven Erik Bystrøm pådro seg brudd i skulderbladet etter en velt i det tradisjonsrike rittet fredag. Katusha-rytteren satt i hovedfeltet da han gikk i bakken med 95 kilometer igjen til mål.

Han kom seg opp til hovedfeltet igjen, men TV-bildene viste at nordmannen hadde plager. Trøyen var revet opp på ryggen, og Bystrøm fikk behandling av legebilen.

Les også

TV 2: Halvorsen klar for storlag

Skulderen i fatle

TV 2 melder at Bystrøm måtte til legesjekk rett etter målpasserring. Kanalen fikk bekreftet at skulderen var ute av ledd. Bystrøm kom i mål som sistemann på etappen med over 25 minutter opp til vinneren.

– Han er forhåpentlig okay, sa Katushas kommunikasjonssjef Phillipe Martens.

Senere kom Twitter-meldingen fra Katusha om at Bystrøm hadde pådratt seg et brudd i det venstre skulderbladet. Dermed er årets Vuelta over for hans del. I Twitter-meldingen er det vedlagt et bilde av Bystrøm med skulderen i fatle.

Positive nyheter

Bruddet i skulderbladet er dårlig nytt for nordmannen som er høyaktuell for en plass på det norske VM-laget i Bergen senere i høst, men dagen derpå forteller Bystrøm at skaden vil vare kortere enn først fryktet.

Les også

Pallen glapp for Kristoff etter å ha blitt slått i spurten

– Jeg har fått positive tilbakemeldinger på at det kan ta kjapp tid. Noen nevnte at det kan ta så kort tid som en ukes tid til jeg kan være tilbake på sykkelen. En uke til ti dager håper jeg å være tilbake i full trening igjen, sier Bystrøm til TV 2.

Han sier at det fortsatt er gode muligheter for at han rekker VM i Bergen som starter 17. september.

22 år gamle Matej Mohoric stakk av fra en 14 mann stor utbrytergruppe i den siste stigningen i mål, og han kom i mål med et 16 sekunders forsprang på Pawel Poljanski (Polen) og José Joaquín Rojas (Spania).

Briten Chris Froome beholdt den røde ledertrøyen med 11 sekunders margin.

Det var mye sidevind i løpet av den 207 kilometer lange etappen fra Lliria til Cuenca.

(©NTB)

Les mer om

  1. Sykkel