Sport

Oilers måtte vinne – og gjorde det

Duket for sjuende semifinale i DNB Arena

KLARTE DET: Petter Thoresen styrte laget til seier i Kristins hall. Dermed venter sagnomsuste «Game Seven» onsdag.
  • Fredrik Fornes

Lillehammer – Stavanger Oilers 2-3:

KRISTINS HALL (Aftenbladet): Nick Schaus ble den store helten da han scoret det avgjørende 3-2-målet bare minutter før slutt i den sjette semifinalen mandag kveld. Dermed utlignet Oilers til 3-3 i serien, og sikret dermed en sjuende og avgjørende finale hjemme i DNB Arena.

– Det var en god følelse å se den pucken gå inn. Dette var min kveld, og det kjennes godt å bidra. Vi måtte komme hit og være best, og det klarte vi. Det var en god kamp av hele laget, sier matchvinner Nick Schaus til TV2 etter kampen.

Assistenttrener Pål Guldbrandsen var naturligvis fornøyd med at Oilers klarte å forlenge sesongen med minst èn kamp.

– Vi gjør en god bortekamp, og vinner fortjent. Nå får vi en ny sjanse til å spille oss til finale hjemme i Stavanger. Den må vi ta vare på, sier han.

To kjappe Oilers-mål

Fjorårets NM-vinnere så ut til å gå mot en grei seier da de scoret to kjappe mål i midtperioden – men nok en gang rotet de bort ledelsen, og slapp Lillehammer tilbake i kampen. Heldigvis for Oilers satte Nick Schaus inn den avgjørende 3-2-seieren. Seier i skjebnekampen betyr at det står Der er det gjort! Oilers-spillerne bryter ut i jubel når signalet går. Det holdt hardt, men Oilers gjorde jobben. Dermed er det duket for en sjuende og avgjørende semifinalekamp onsdag kveld i Stavanger.

Kampens første periode var akkurat like jevnspilt og spennende som ventet. Oilers hadde et lite overtak, men slet fortsatt med å få pucken forbi Joe Fallon i Lillehammer-buret, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0. Så, knappe fire minutter ut i midtperioden, fikk Oilers endelig hull på byllen. Juha-Pekka-Loikas skjøt et håndleddsskudd med god trafikk foran Lillehammers keeper, og pucken snek seg inn i krysset. To minutter senere ble Henrik Medhus spilt fri alene med keeper av Kurt Davis. Alene med keeper var han iskald, satte pucken lavt forbi målvakten, og doblet Oilers’ ledelse.

Lillehammer utlignet

Men Lillehammer ga ikke opp til tross for den strålende Oilers-perioden. To minutter etter 2-0-scoringen reduserte Nicolai Brynhisveen for vertene, og sørget for nytt liv i kampen – og stemning blant hjemmesupporterne i Kristins Hall igjen.

Etter reduseringen mistet Oilers initiativet, og Lillehammer var det førende laget ut perioden – uten at de maktet å utligne før periodeslutt. Dermed var det helt åpent før tredje og siste ordinære periode.

Og tredje periode bød på mer hockeydrama. Ti minutter før slutt utlignet nemlig Lillehammer i overtall. Henrik Solberg fikk ikke bort pucken fra farlig område etter et backskudd. Den srapp perfekt for Nick Dineen, som enkelt kunne dytte den i tomt bur.

Schaus ble helten

Oilers skrudde opp tempoet etter utligningen, og var det soleklart beste laget i minuttene etter. Det betalte seg tre minutter før slutt. Nick Schaus ble spilt fri av Jean-Michel Daoust, og hamret pucken i krysset. Oilers-benken eksploderte i lettelse etter det viktige mål fra Oilers-backen.

Lillehammer forsøkte seg på en sluttspurt og tok ut keeper de to siste minuttene – og like før slutt var hjemmelaget svært nære å få uttelling. Ruben Smith måtte varte opp med en utrolig redning. Returen snek seg centimetere utenfor mål. Oilers var utrolig heldige, men fikk til slutt slått til icing.

Lillehammer tok så time-out med sju sekunder igjen på klokka og dropp i Oilers sin sone. Den klarte ikke vertene få noe utav, og Oilers-spillerne kunne bryte ut i jubel idet sluttsignalet gikk.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Lillehammer IK