Sport

Denne advarselen møter de norske roerne i VM

Budskapet på skiltet er ikke til å ta feil av. I ro-VM kan plutselig alligatorer dukke opp på arenaen.

Utenfor hotellet, i hagen, ser det slik ut.
  • Mette Bugge
    Journalist

Landslagets Martin Helseth og Birgit Skarstein har begge vært ute for å ta helt spesielle bilder i Sarasota, Florida. Han måtte bare fotografere et skilt han aldri har sett før, det som forteller at det er farlige dyr i farvannet.

Skiltet står på arenaen der hvor roerne skal starte kampen om medaljer og ære på lørdag.

Det står også skilt ikke langt fra hotellet der de aktive bor. Det måtte Skarstein ta bilde av.

Les også

De norske VM-båtene stoppet av orkanen Irma: – Det er ikke optimalt

Ganske klar oppfordring om å passe seg for alligatorer.

Uvant å se dette

– Å se skiltet er ikke helt dagligdags når man er vant til å trene på Årungen med en og annen abbor og kanskje ei gjedde. Jeg tror ikke det er noe vi trenger å bekymre oss over, og det er bare gøy med spennende og eksotisk dyreliv. Det er et yrende dyreliv rundt sumpen og vi kan se slanger og andre krypdyr daglig, sier Martin Helseth.

Han skal ro dobbeltfirer sammen med Nils Jakob Hoff, Erik Rønningen og Oscar Stabe Helvig, og gleder seg stort til å komme i gang med VM lørdag.

Martin Helseth (nr. 2 fra venstre), omgitt av lagkameratene. Nils Jakob Hoff, Erik Rønningen og Oscar Stabe Helvig.

– Håper vi ser alligator

Søsteren Thea Helseth er også på landslaget, og skal ro dobbeltsculler med Marianne Madsen. Søsteren synes det er spennende å være i alligatorland.

– Jeg håper at vi ser alligatorer. Jeg har aldri sett noen før, så det hadde vært spennende. Mens helst på trygg avstand, legger hun til.

Marianne Madsen kan ikke dy seg:

– Men helst ikke under båten, på en åre eller at den dunker borti farkosten vår. Vi sitter jo helt nede ved vannkanten, så vi er jo et lett bytte – hehe.

Les også

Superveteranen Tufte tar ett års pause – for å ta OL-gull som 44-åring

Må ha vakter som følger med

VM-roer Birgit Skarstein er også lettere spent.

– Direktøren for organisasjonskomiteen sa at de hadde vakter hvis eneste oppgave var å se etter alligatorer og jage dem bort. De kommer typisk sigende i vannet på et bestemt sted, og liker å ligge der i solen. Det var visst ikke så vanskelig å få øye på dem. Slik jeg ser det er imidlertid pollen og varmen en større utfordring så langt enn det alligatorer er, mener hun.

Det har vært godt over 30 grader under oppholdet hittil, så ved siden av akklimatisering før avreise, var det OK å ha noen rolige dager i VM-byen før mesterskapet starter.

Les mer om

  1. Roing
  2. Ålesund