Armstrong letter på sløret – hos Oprah Winfrey

<p>Nå spekuleres det om han vil innrømme doping.</p>

FILE - In this July 24, 2005  file photo, Lance Armstrong, of Austin, Texas, carries the United States flag and wears a jersey with Nike logos during a victory parade on the Champs Elysees avenue in Paris,  after winning his seventh straight Tour de France cycling race. Armstrong stepped down as chairman of his Livestrong cancer-fighting charity and Nike severed ties with him as fallout from the doping scandal swirling around the famed cyclist escalated Wednesday, Oct. 17, 2012. (AP Photo/Peter Dejong, File)

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Lance Armstrong har bestemt seg for endelig å snakke om dopingdommen mot ham og utestengelsen fra sykkelsporten.

Han har latt seg intervjue av Oprah Winfrey, og torsdag i neste uke blir programmet sendt på lufta. Da vil den amerikanske syklisten fortelle sin versjon av dopingskandalen, som endte med at han ble utestengt fra sykkelsporten for livstid. Han ble også fratatt alle de sju strake seirene han sikret seg i Tour de France fra 1999 til 2005. «Armstrong vil snakke åpent om den påståtte dopingskandalen, om alle de årene han er blitt beskyldt for juks, og om påstandene om at han har løyet om bruk av forbudte stoffer gjennom hele sykkelkarrieren sin», heter det i en pressemelding fra Oprah Winfrey Network som skal sende programmet og intervjuet.

Vurderer innrømmelse

The New York Times kunne lørdag fortelle at Armstrong vurderer å innrømme bruk av dopingmidler. Avisen skal ha fått sine opplysninger fra folk som står Armstrong nær, men også fra folk i det amerikanske antidopingbyrået.

Gjennom en innrømmelse håper Armstrong at han igjen skal få retten til å konkurrere i idretter som følger WADA-koden, som maraton og triatlon. Han håper altså at livstidsutestengelsen skal oppheves til fordel for en mildere dom.

Men hvorvidt det medfører riktighet eller ikke at Armstrong skal være villig til å komme med innrømmelser, er veldig uklart, for advokaten hans, Tim Herman, sier til USA Today at det absolutt ikke har vært samtaler med antidopingmyndighetene om eventuelle tilståelser.

Knusende rapport

Det var 10. oktober i fjor at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) la fram sin knusende rapport om Armstrong og flere av lagkameratene hans. I rapporten ble det slått fast at Armstrong var innbladet i «det mest sofistikerte, profesjonelle og suksessrike dopingprogrammet innen idretten noen gang».

Rapporten slo fast at det var brukt anabole steroider, veksthormoner og bloddoping, og to uker senere ble Armstrong utestengt fra sykkelsporten for all tid. Han ble på samme tid fratatt alle de sju seirene han sikret seg i Tour de France.

Like etter at dette skjedde innrømmet også den norske sportssjefen for syklistene, Steffen Kjærgaard, dopingbruk. Han kjørte på laget til Lance Armstrong rundt årtusenskiftet og var en del av det dopingregimet Armstrong ble dømt for å tilhøre.

Nå venter alle i spenning på hva Armstrong kommer til å si i intervjuet med Oprah Winfrey – om det er der han kommer til å innrømme bruk av dopingmidler.

(©NTB)

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!