I EM i 2018 sprakk Warholm fullstendig: Til sommeren skal han prøve seg igjen

Karsten Warholm skal doble i EM i Paris.

Karsten Warholm var helt utslitt etter 400 meteren i Berlin i 2018. I finalen endte han på sisteplass.

I EM i 2018 fikk Karsten Warholm det tungt i finalen på 400 meter flatt. Han har tro på at en ny EM-dobling skal lykkes bedre i Paris i august.

Den norske friidrettsstjernen har nemlig bestemt seg for igjen å kombinere 400 meter hekk og 400 meter flatt i EM.

– Jeg elsker utfordringer og en dobbel i Paris vil bli hardt. Jeg prøvde det i Berlin og kom til finalene. Da lærte jeg at det var tøft, men mulig, sier Warholm til Det europeiske friidrettsforbundet.

– Jeg vet jeg kan gjøre det bedre i Paris, tilføyer han.

– Jeg vet jeg kan gjøre det bedre i Paris, sier en selvsikker Karsten Warholm.

Fire løp på tre dager

Det var VG som første omtalte saken i Norge.

Warholm vil i så fall få et tøft program i EM. Semifinalen på 400 meter hekk går på formiddagen samme dag som finalen på 400 meter flatt. Totalt må han løpe fire heat på tre dager.

Sist Warholm prøvde den samme dobbelen var i EM i Berlin i 2018. Den gang endte det med gull i hekkeøvelsen. Han tok seg også lett til finalen på 400 flatt, men der sa det stopp.

Sprakk i Berlin

Dimna-løperen endte til slutt sist i finaleheatet.

– Jeg prøvde å lure kroppen til å være bra, men det var tunge bein. Det var syre opp til ørene. Gårsdagen kostet. Men jeg gikk det gullet jeg kom hit for. Alt annet var en bonus. Det var en utlanding, sa han den gangen.

For Warholm starter EM med semifinale på 400 meter flatt 25. august. Finalen på 400 meter hekk i OL er 4. august. I Tokyo skal han kun løpe langhekk