Sport

Casper Ruud trengte medisinsk hjelp - vant likevel

Fingertrøbbel stoppet ikke Casper Ruud i ATP-turneringen i Chile.

Casper Ruud, her fra ATP-turneringen i Buenos Aires nylig. Foto: AP

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Casper Ruud (22) har hatt et godt 2020, og Snarøya-spilleren er klar for 3. runde av ATP-turneringen i Santiago etter 6-4, 7-5 mot chileneren Alejandro Tabilo.

Til tross for at han måtte ha medisinsk tilsyn og hjelp med både peke- og ringfinger på høyrehånda midtveis i det 2. settet, gikk det veien - om enn ikke glatt og smertefritt.

Les også

Hovland håver inn millioner og har fått stor fanbase i USA: – Det er mye oppmerksomhet

Teipet

Fingeren ble smurt inn og teipet, og det kunne virke som om Ruud slet med en vannblemmeproblemer i en kamp der Ruud ikke virket å være på sitt beste.

Casper Ruud kom likevel godt i gang på grusen i det første settet mot hjemmefavoritten. Nordmannen brøt Tabilo allerede i det første gamet og servet hjem det neste til 2-0. Tabilo reduserte i det neste, men Ruud gikk deretter rett opp til 3-1 etter nok et bra servegame.

Så ble det verre. Tabilo servet hjem det neste gamet, før han satte futt i hjemmepublikummet med å bryte Ruuds serve til 3-3. Tabilo servet hjem det neste og hadde snudd kampen til sin fordel med 4-3.

Casper Ruud var i trøbbel, men reddet inn tre breakballer til 4-4 i sitt neste servegame. Ruud brøt Tabilos serve til 5-4, og han servet hjem det neste til 6-4 og settseier.

Rusten

Nordmannen virket litt smårusten gjennom det meste av kampen mot Tabilo, og det virket som begge spillerne var best i motvind og ikke da de hadde vinden i ryggen.

I andre sett holdt spillerne sine servegame 5-5. Ruud var flere ganger i trøbbel, men slet seg tilbake gang på gang. Det var på stillingen 4-3 til Tabilo at han måtte ha legehjelp.

Ruud takket og bukket for en doublefeil av Tabilo da han brøt 22-åringens serve og gikk opp til 6-5. Deretter servet Ruud inn til 7-5 og seier også i sett to.

Les også

Casper Ruud slo rekord – hylles etter denne gesten

Falt

Tabilo er ranket som nummer 166 i verden, men viste at han ikke var til å kimse av. Blant annet viste den canadiskfødte fram en god serve.

Ruud falt ned fra 34.- til 38.-plass på verdensrankingen denne uken, men var likevel andreseedet til ATP 250-turneringen i den chilenske hovedstaden.

Det gjorde at han var direktekvalifisert til 2. runde i turneringen.

Casper Ruud ble slått ut i 1. runde av turneringen i Rio de Janeiro sist uke.

I turneringen før tok Ruud sin og Norges første seier i ATP-tourturneringen i Buenos Aires.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud