Sport

Prestisjetung pris for Anniken Obaidli

Molde-spilleren er kåret til årets publikumsfavoritt i Rema 1000-ligaen. Det hadde hun overhodet ikke forventet. Nå erklærer hun seg også endelig skadefri igjen.

Anniken Obaidli (i front) er kåret til årets publikumsfavoritt i Rema 1000-ligaen. Her fra etter kampen mot Gjerpen forrige sesong. Snart er hun tilbake på håndballbanen. Kjell Langmyren

 • Daniel Nerli Gussiås

MOLDE: Koronapandemien satte en stopper for sluttspillet for MHK i år. Medaljespådommen de fleste eksperter kom med før sesongen lar også vente på seg minst en sesong til.

Likevel stikker Moldes største stjernespiller nå av med en gjev individuell bemerkelse for forrige sesong. Prisen er stemt fram av publikum, og alle lag har hatt én kandidat som kunne stemmes fram, hvor mellomstesøster Obaidli har vært Moldes kandidat.

Publikum kåret i dag MHK-spilleren til ligaens mest populære spiller. Det er noe moldejenta setter svært høyt.

– Jeg fikk akkurat vite om den, faktisk. Mamma er ganske aktiv på sosiale medier, så hun hadde fått det med seg, ler Moldes nummer ti når Rbnett slår på tråden.

Selv virker hun litt overrasket over å ha fått prisen.

– Det er alltid kjekt med slike utmerkelser, men jeg så ikke denne komme, for det var mange sterke konkurrenter. At den er stemt fram av publikum gjør den også ekstra gjev. Mange synes det er kjekt å følge med håndballen, og at noen også synes det er kjekt å følge med på meg, det verdsetter jeg, sier Obaidli.

Skryt fra Thomsen

24-åringen har nå 14 sesonger bak seg i MHK. Hun mener prisen viser at klubben gjør noe riktig. Obaidli mener også laget har mange gode ambassadører for den lokale håndballen, og at flere enn hun selv kunne vært gode kandidater til prisen.

– Dette er veldig bra for klubben. Det viser at mange følger med oss, og bryr seg om det vi holder på med. Vi er flere lokale i laget også, så det er nok flere som kunne fått denne prisen. Det er en god miks av forbilder i klubben akkurat nå.

Også gamletreneren kaster seg på hyllesten av Obaidli. Helle Thomsen kommenterte følgende under videoen på Facebook tirsdag ettermiddag:

– Stor gratulasjon i retning Anniken Obaidli. Etter hardt arbeid inn mot sesongen 2019/2020, var du tilbake på høyt nivå. Det blir spennende å følge deg neste sesong.

Godt fornøyd med egen sesong

Personlig endte sesongen med 82 scoringer, 55 assists og prisen som banens beste fire ganger for Obaidli. Hun sier seg fornøyd med både de individuelle prestasjonene, samt det laget presterte.

– Personlig synes jeg det ble en bra sesong. Jeg kom tilbake for å spille en hel sesong igjen, etter at jeg brukte fjoråret på å komme i form etter kneskaden. Jeg er også godt fornøyd med hvordan det gikk med laget. Vi har aldri havnet så høyt på tabellen. Vi var et helt nytt lag, og håpte på å være best etter jul. Jeg synes vi kom oss veldig, så derfor er det også kjipt at det ikke ble noe sluttspill, sier Obaidli, og refererer til at pandemien satte en stopper for resten av sesongen.

Les også

Her signerer Molde HK tidenes største sponsoravtale

For hennes egen del hadde det uansett ikke blitt kamper i sluttspillet. Obaidlis sesong fikk nemlig en brå slutt en liten måned før Norge stengte ned i midten av mars.

Hun spilte sin siste kamp for året mot Sola i februar, etter at hun oppdaget at hun hadde spilt med et avrevet bakre korsbånd.

– Jeg skadet meg egentlig uten at jeg visste om det selv. Sånn sett har jeg fått tid på å komme tilbake, uten å gå glipp av all verdens av kamper. Men for laget var det kjedelig at det ble sånn. Selv om man ikke spiller kamper, er det fint å være i miljøet rundt og kjenne på sluttspillfølelsen.

Les også

Moldenser klar for eliteserien, men klubben kan gå konkurs

– Kjedelige dager

Hun legger ikke skjul på at det er lange dager nå som hun og lagvenninnene verken får trent håndball, eller jobbet med fysikken på treningssenter.

– Det er litt kjedelige dager, jeg skal innrømme det. Jeg savner hverdagen og jentene veldig. Man må være mer kreativ når man heller ikke får brukt treningssenter. Men for min del har jeg også søstrene mine, sånn at jeg får tilbrakt tid med både familie og lagvenninner i samme slengen, ler hun.

Skaden hun pådro seg tar normalt mellom tre til seks måneder å lege, og Obaidli melder nå at hun er i rute med det fysiske.

– Jeg ligger veldig godt an. Selv vil jeg si at jeg er klarert, men jeg må igjennom tester før jeg er klar fra offisielt hold. Jeg trener for fullt, og sliter ikke med kneet i det hele tatt. Skaden var en sjokkbeskjed å få, ettersom jeg ikke trodde det var noe alvorlig. Men jeg har vært igjennom opptrening av kneskader noen ganger nå, så jeg visste hva jeg gikk til. Det har vært en fordel for meg, påpeker hun.

Les også

Molde-spiller har signert for tysk klubb: Her er hennes avskjedshilsen

Les også

Molde-kapteinens tøffe valg: Takket nei til forlokkende tilbud fra utlandet

– Gleder meg veldig

Nå håper hun at de snart får tilgang på en hallflater igjen, sånn at hun får kjent litt på riktig underlag før laget skal samles til oppkjøring 20. juli. Selv er hun optimistisk med tanke på sesongstart i september.

– Det kan bli mange endringer fram mot det, men det er veldig viktig for meg å komme meg inn i en hall igjen snart. Vi har fått litt signaler på at vi kanskje får leie hallflater om ikke lenge, men da må vi selvfølgelig forholde oss til de reglene som gjelder. Vi får fortsette å være kreative i treningshverdagen, men jeg gleder meg veldig til å være i en hall igjen, sier Anniken Obaidli.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Er denne Molde-profilen årets publikumsfavoritt i eliteserien?

 2. SPORT

  Molde-kapteinens tøffe valg: Takket nei til forlokkende tilbud fra utlandet

 3. SPORT

  Forlot Molde etter én sesong – nå er hun årets spiller i eliteserien

 4. SPORT

  Mandag ble Molde-spilleren permittert. Nå vender hun hjem til barndomsklubben.

 5. SPORT

  Publikum har talt: Her gjør Molde-keeperen årets redning i eliteserien

 6. SPORT

  Molde-stjerna mister hele sesongen: Dette er grunnen