Sport

- Det føles helt meningsløst

FyllingenBergen maktet ikke gjenskape cup-suksessen, til tross for støtte fra statsministeren.

Joakim Stenqvist får medaljen sin av statsminister Erna Solberg. Foto: NTB scanpix

  • Lars Måseide

Nadderud Arena: Statsminister Erna Solberg heiet frem laget, men FyllingenBergen maktet ikke å slå Bodø i NM-finalen.

— Det var en utrolig spennende kamp. Det kunne gått andre veien, men Bodø var litt bedre, dessverre, sa statsministeren, etter å ha sett laget "sitt" ta til takke med sølvmedaljen.

Bodø tilbake i slag

FyllingenBergen spilte sin tredje finale på kun fire år, og hadde allerede slått finalemotstanderen Bodø to ganger i årets sesong. Vidar Gjesdals mannskap var derfor favoritt til å ta nok et NM-gull.

MØTTE VEGGEN. Joakim Stenqvist (t.h.) møtte veggen i Børge Lund og hans Bodø. Dermed ble det ingen cup-fest på Scotsman i Karl Johans gate.

Men nordlendingene hadde fått tilbake mange av spillerne som i fjor tok annenplass i både cupen, serien og i sluttspillet. Det skulle derfor bli langt jevnere enn kanskje mange bergensere håpet i Nadderud Arena.Til slutt vant Børge Lunds lag 23–21 og vant dermed årets NM.

— Det føles helt meningsløst å ta sølv. Ingen samler på annenplasser. Det er helt nitrist, sier strekspiller Andreas Gjeitrem.

- Undervurderte ikke Bodø

Han var langt fra den eneste i gult som hang med hodet etter finaletapet.

— Det er en stor skuffelse og det er tungt å tape cupfinaler, sa en tydelig mutt hovedtrener, Vidar Gjesdal.

- Undervurderte dere Bodø?

— Nei, vi visste at det kom til å bli en helt annen kamp enn for fjorten dager siden. Det var ingen overraskelse at det ble så jevnt og det forstår spillerne også, sier Gjesdal.

Keeperduellen

Bare for to uker siden overkjørte laget hans Bodø 30–22 i Framohallen, men under onsdagens kamp ble det en helt annen batalje.

Bodø ledet til med to mål til pause, etter en sterk forsvarsomgang fra begge lag.

To av kampens største profiler var de to keeperne, Både FyllingenBergens Lars Eggen Rismark og Joachim Søholm Christensen sto frem med en rekke viktige redninger.

De gule brukte og blå ikke lang tid på å ta igjen forspranget. Etter seks minutter av annenomgangen var det igjen likt.

Tangen "usynlig"

Selv om det defensive spillet var godkjent, var det ingen tvil om at det skurret fremover på banen.

Spesielt Eivind Tangen var usedvanlig beskjeden, og viste kun unntaksvis frem den skuddfarlige venstrearmen.

Bodø var på sin side svært interessert i å revansjere fjorårets cupfinaletap.

Bodøværingene kom igjen sterkt tilbake og ledet med hele tre mål da det gjensto ti minutter å spille.

Da måtte Eivind Tangen tas av banen for å behandle en skade han pådro seg, og det så svært mørkt ut med tanke på nok et NM-gull til bergenserne-.

- Bestemannsprisen ingen trøst

FyllingenBergen klarte aldri å komme gjennom et fysisk Bodø-forsvar. Sluttresultatet 23–21 ble en trist sorti for 2015 – i det som ellers har vært et oppløftende år for laget som ligger på en fjerdeplass i serien.

Målvakt Rismark ble FyllingenBergens bestemann, men klarte ikke å trøste seg med at han vant keeperduellen mot Christensen.

— Det er ikke noen trøst nå, men kanskje jeg kan ta det med meg i ettertid. Nå er det bare kjedelig å ha tapt, for en vet aldri når en får muligheten til å vinne cupfinalen igjen, sier han.

Rørt assistenttrener

Bodøs Tobben Evjen, Børge Lunds venstre hånd, var ikke overraskende svært fornøyd med nordlendingenes første cupgull i historien.

— Det er fantastisk deilig. Man blir litt emosjonell av dette. Fyllingen var akkurat slik vi hadde forventet oss. Da vi spilte mot dem for to uker siden var Tangen blant de dårligste, og utover i kampen i dag blir han nesten helt usynlig. I dag var vi litt bedre enn dem, sa Rodahl.

Les også

  1. 23-åringen på vei mot stjernestatus på et av verdens beste lag

  2. - Kan ikke ha et arrangement der man taper store penger år etter år

  3. Fältnäs er spion før cupfinalen

  4. Larvik suveren norgesmester

Les mer om

  1. Håndball