Sport

Nibali kontrollerte da Geniez vant

Holder ledelsen i Vuelta a España.

LEDER: Vincenzo Nibali i aksjon i Spania.

Vincenzo Nibali sto imot alle angrepene i Pyreneene søndag. Franske Alexandre Geniez fikk lov til å vinne den 15. etappen i Vuelta a España.

FDJ-rytteren Geniez var en del av et større brudd, og han slo til inn i den siste stigningen opp til Peyragudes. Italieneren Michele Scarponi fulgte nærmest i mål, slått med 3.03 minutter. Iren Nicolas Roche tok tredjeplassen.

– Det var ekstra motiverende at det var målgang i Frankrike, men det var en tøff dag å prøve å vinne, sa Geniez.

– Det var nesten 30 av oss i bruddet, og det var vanskelig å bli enig om hvem som skulle jobbe mest for å holde unna. Da vi kom til de to siste stigningene, begynte folk å falle av, og jeg greide å stikke av.

De fem beste i sammendraget, Nibali, Chris Horner, Alejandro Valverde. Joaquim Rodriguez og Domenico Pozzovivo, satt alle samlet opp de tre-fire siste kilometerne på etappen og passet på hverandre. De rullet inn 3.20 bak vinneren i mål.

– Det var en tung dag, som i går. Rodriguez angrep på den siste stigningen, og jeg og laget mitt måtte jobbe hardt for å holde kontrollen, sa Nibali.

Edvald Boasson Hagen hadde en rolig dag på sykkelen og kom inn 26.49 minutter bak vinneren i mål på en 87.-plass. I sammendraget ligger han nærmere to timer bak teten.

Philippe Gilbert og Tony Martin, som er regjerende verdensmester i henholdsvis fellesstart og tempo, brøt begge rittet søndag.

Mandag står en ny fjelletappe på programmet. Rittet avsluttes i Madrid neste søndag.

(©NTB)