Sport

Nesebrudd for Myrhol

Som ventet grei norsk seier over Brasil. Ikke så greit at Bjarte Myrhol måtte til røntgen etter en nesesmell.

Bjarte Myrhol og Norge var overlegne i alt mot Brasil i går.

Norge-Brasil 39-21

–Jeg fikk en skuddarm i nesen. Det gjorde veldig vondt med en gang. Nå kjenner jeg mest at det pulserer der, sa Myrhol etter kampen.

Det ble raskt ordnet med transport til sykehuset i Pula der det senere ble konstatert brudd.

–Det går fint an å spille med brukket nese hvis det bare er snakk om smerter. Blir det ikke verre enn det er nå, så spiller jeg, forsikrer Oslo-gutten.

Lege Thomas Torgalsen ga Myrhol flere håp.

–Hvis det bare er neseveggen, kan den vippes på plass igjen.

–Kan han spille med maske?

–Ja, det er lov. Den lager vi selv av formplast. Vi har tidligere lagd beskyttelse til kneet til Johnny Jensen, sier Torgalsen.

Tett forsvar.

Brasil har mye godt kjøtt. Det smaker nok bedre enn kjøttmuren søramerikanerne støtte på i VM i i går.

Stian Vatne, Bjarte Myrhol og Erlend Mamelund ga Brasil en leksjon i forsvarsspill i Zatika Sport Center. Og jammen har ikke også Kristian Kjelling vokst som forsvarsspiller det siste året. Det gleder håndballguttas sjef, Robert Hedin. Jo færre spillere som trenger å bytte forsvar og angrep jo bedre er det.

I første omgang nøyde Hedin seg med å bytte playmaker Vegard Samdahl med forsvarsruggen Stian Vatne, som ga brasilianerne 112 veltrente kilo å smake på.

Og da de brasilianske forsøkene stoppet i den norske kjøttbransjen, ga det rom for kontringer. VM-debutant Lars Erik Bjørnsen tok godt vare på sjansene og satte syv av syv. Det var dårlig nytt for høyreving Christian Spanne som ennå ikke er meldt på til mesterskapet ennå.

Nøkkelkamp.

Etter to enkle kamper, begynner VM for alvor for Norge i morgen. Da er Egypt motstander, og den kampen kommer ikke til å ligne på de to første.

Vinner Norge over Egypt, er laget allerede klart for mellomspill i Zadar.

–Der er det 50/50-sjanse for Norge. Egypt har et meget bra lag, og de har mange varianter å spille på, sier tidligere landslagsspiller Øystein Havang, som er NRK radiosportens ekspert i Kroatia.

PS. Steinar Ege fikk krampe i den ene leggen og lurer også litt på egen tilstand.

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Trosset smertene

 2. SPORT

  Jubel for Jensen

 3. SPORT

  «BLOKK VATNE»

 4. SPORT

  Kjelling blir joker

 5. SPORT

  Drømmestart!

 6. SPORT

  Ege reddet Norge