Sport

Kristoff-hjelper fryktet håndleddbrudd - nå er han klar til kamp

— Han skal være der for Kristoff.

Her løftes Alexander Kristoff opp av hjelperytterne som skal sikre ham og Katjusja seirer på spurtetappene før touren startet. Nå er Dmitrij Kozontsjuk (til venstre) ute av rittet, mens Marco Haller (i rødt) krysser fingrene for at han kan hjelpe nordmannen på onsdagens flate etappe etter at han fryktet håndleddsbrudd.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

ARRAS/OSLO: Mandagens etappe i Tour de France var et slag i trynet for Alexander Kristoff da Dmitrij Kozontsjuk måtte bryte og Marco Haller pådro seg store smerter i en stygg velt.

Les også

Kristoff risikerer å miste nok en hjelperytter

Håper å gjøre opptrekksjobb

Underveis på den fjerde etappen ble vondt til verre da Haller hadde tydelige problemer. Etter målgang ble han sendt til nye røntgenundersøkelser på et sykehus i Nord-Frankrike. Heller ikke tirsdag kveld viste bildene noen brudd, og 24-åringen starter den femte etappen.

Følg 5. etappe direkte her

— I går så det veldig dårlig ut, og vi sendte ham til røntgen fordi vi fryktet at noe var brukket. Nå føler han seg bedre, og han er optimistisk, sier Katjusjas talsperson Philippe Maertens til Aftenposten før start i Arras.

- Er planen å bruke han som vanlig for Kristoff?

— Ja, han er blant de siste i opptrekkstoget. Han skal være der for Kristoff, og han er veldig motivert for å gjøre jobben. Han vet at jobben er å hjelpe ham, derfor er han også giret på å gjøre det bra her. Men vi må bruke de første milene på å vurdere tilstanden hans og om han kan bidra mot slutten, forklarer Maertens.

Følg den flate etappen direkte her!

Likevel er det langt fra sikkert at østerrikeren vil klare å assistere Kristoff som planlagt i massespurten.

På tirsdagens etappe viste TV-bildene at Haller tidvis slet med å holde på sykkelstyret med den høyre hånden, og om han skal bidra på de siste kilometerne som opptrekker fram til 500 metersmerket, må han være komfortabel.

Spent Kristoff

Også hans norske kaptein er spent på om den østerrikske krigeren kan bidra i kampen nær målstreken i Amiens.

— Jeg er spent på om Haller er god nok til å bidra mot slutten med smertene han har. Det er vanskelig å si noe sikkert om nå, men vi finner det ut underveis, sier Kristoff til den norske pressen i startområdet.

Målgang er forventet rundt klokken 17:15. Her følger du spurtdramatikken med sidevind og ruskevær som krydder.

Les også

  1. Dette må klaffe for at Kristoff skal vinne

  2. Kristoff rammet av massevelten: - Det er et lite slag i trynet at han er ute

  3. Cancellara må bryte etter brudd i ryggen

  4. Kristoff kritiserer arrangøren etter skrekkvelt

Les mer om

  1. Tour de France