Sport

Trondheim søker om ski-VM i 2021

Ble enstemmig vedtatt i bystyret torsdag kveld.

FOLKEFEST: Det var stor stemning på Torvet i Trondheim under ski-VM i 1997.
  • Jonas Vikan

I 1997 arrangerte Trondheim VM i nordiske grener. I 2021 kan ski-sirkuset komme tilbake til byen.

Torsdag kveld gikk et enstemmig bystyre inn for å søke om VM i nordiske grener.

Vil tillate markeringer

I kjølvannet av OL i Sotsji, hvor de norske langrennskvinnene fikk advarsel etter bruk av sørgebånd i forbindelse med et dødsfall i nær familie til en av utøverne, ønsket Høyre å fremme et forslag om at demonstranter skal få en egen plass på torget til å ytre sine meninger under et eventuelt ski-VM.

— VM i Trondheim bør være et forbilde for IOC og et bevis på at demokratiet fungerer. I et VM i Trondheim skal man kunne si det man mener, sa Yngve Brox (H) til adressa.no.

Høyres forslag ble også enstemmig vedtatt av bystyret.

Krav til søknad

Trondheim kommune har allerede støttet søknadsprosessen med to millioner kroner. I forrige uke vedtok styret i Norges Skiforbund å gå i dialog med Trondheim kommune om å forberede en søknad for 2021. Skiforbundet legger til grunn en del krav ved valg av fremtidige VM-arrangører. Dette er blant annet krav til vertskommune, finansiering av arrangementet, kommunal garanti og anleggskrav.

En trøndersøknad er avhengig av en tilslutning fra skitinget i juni. Dersom den kommer skal søknaden leveres til det internasjonale skiforbundet 1. mai til neste år. Tildelingen av mesterskapet blir kjent på det internasjonale skiforbundets kongress i mai 2016.

Les mer om

  1. Langrenn