Sport

To vraket - disse hopper for Norge i VM i skiflyving

Det endelige laguttaket ble klart etter torsdagens treningsomganger.

Alexander Stöckl har tatt ut hopperne som skal representere Norge i VM i skiflyvning. Her med Kenneth Gangnes.

Daniel André Tande, Johann André Forfang, Anders Fannemel og Kenneth Gangnes utgjør Norges lag i den individuelle konkurransen i VM i skiflyging.

Det ble klart etter torsdagens to treningsomganger i Kulm.

– Disse fire skilte seg klart ut. Alle var blant de ti beste i treningsomgangene og viste lovende form, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Joachim Hauer og Andreas Stjernen må dermed se fredagens og lørdagens konkurranser fra tribuneplass.

Les også

Østerriksk skihopper brakk ryggen i stygt fall

Fannemel hoppet lengst

Verdensrekordholder Fannemel var lengst av de norske i de to treningsomgangene som lå til grunn for uttaket. Hornindal-hopperen landet på 222 meter i første omgang og sikret seg med det plass på det norske laget. I omgang nummer to strakk Fannemel seg til 204,5 meter.

Johann André Forfang har vært stabiliteten selv denne vinteren, og i første treningsomgang torsdag fikk han til et hopp på 220,5 meter. Det var tredje lengst av samtlige. 206,5 meter ble fasiten i omgang nummer to.

Kenneth Gangnes hoppet 213 og 206 meter i sine to forsøk, mens Daniel André Tande gjorde to jevne svev på 198,5 og 202,5 meter.

For Joachim Hauer og Andreas Stjernen ble treningene i Kulm en skuffelse. 165,5 og 173,5 meter ble Stjernens fasit, mens Hauer landet på 184 og 192 meter.

De to kan få en ny sjanse i Kulm søndag. Landslagstrener Alexander Stöckl har mulighet til å endre på laget foran lagkonkurransen.

Kvalifiseringen i de to individuelle rennene i skiflygings-VM går senere torsdag. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Les også

  1. Gangnes ble nummer to i Tyskland

Les mer om

  1. Hopp