Har trent 10.000 minutter for en liten halvtime

— Når kroppen tåler det, er det ingen grunn til ikke å trene så mye, sier Tim-Robin Lihaug.

SATSER ALT: Tim-Robin Lihaug satser knalltøft på å nå verdenstoppen i boksing. Lørdag går han sin 15. proffkamp. Her fra en treningsleir BT besøkte ham på i vinter.

Lørdag skal Sotras proffbokser, Tim-Robin Lihaug, gå en kamp som varer i maks 24 minutter. I oppkjøringen til den snaue halvtimen, har han trent 10.560 minutter.

Sagt på en annen måte: 22 timer med trening i åtte uker på rad. To ganger to timer fire dager i uken, én ganger tre timer to dager i uken. Og så en stakkarslig nesten-fridag med restitusjon og lett jogging.

— Det er mye for en bokser. Det som gjør at jeg tror Tim-Robin kan tåle sånne doser, er at han har bygget på mengden over tid, sier eks-proff Thomas Hansvoll, som nå er ekspertkommentator i Viasat.

Lihaug selv bruker først bare ordet «tung», når han svarer på hvordan oppkjøringen har vært.

— Forhåpentlig har den gitt meg akkurat det jeg trenger. Fysisk kan det være jeg er bedre enn noensinne, mener Lihaug.

Video: Slik kan Lihaugs oppladning være - BT møtte ham i Spania i vinter. (Artikkelen fortsetter under videoen)

— Kroppen tåler det

Han sammenligner formen sin med den han hadde da han ble ungdomsverdensmester for et snaut år siden.

— Da gikk jeg 10 runder nesten uten å være andpusten etterpå. Jeg føler meg like bra nå.

- Noen vil se treningsdosene dine og lure på om de er for store?

— Når kroppen tåler det, er det ingen grunn til ikke å trene så mye. Klarer jeg å trene 30 prosent mer enn konkurrentene mine, er det en fordel for meg.

Ekspert Hansvoll sier Lihaugs trener, Ulf Johansen, er kjent for et tøft treningsregime.

— Han kjører på med mengde og mange harde økter. Siden Tim-Robin har hatt fremgang på alle områder, er det liten grunn til å være kritisk til disse dosene, sier Hansvoll.

LES OGSÅ: Lihaug måtte kle seg naken på vekten

LES OGSÅ: Brækhus er årets idrettsnavn 2014

Hansvoll talte ikke timer

Men i sin tid som aktiv hadde han ikke en like rigid treningshverdag.

— Jeg talte aldri timer. Ofte trente jeg to økter om dagen, men det ville vært for mekanisk for meg å ha det planlagt i detalj. For Tim-Robin kan det likevel være riktig, sier Hansvoll.

Proffkollega Kai Robin Havnaa er også imponert over arbeidet Lihaug har lagt ned.

— Tim-Robin er en av bokserne som trener mest. Han trener veldig bra og veldig mye, sa Havnaa da de to gjestet TV 2s God Morgen Norge onsdag.

Selv understreker Lihaug at det ikke er et poeng i seg selv med store treningsmengder.

— Det hjelper ikke bare å trene, om man ikke gjør det riktig. Jeg må hvile nok og spise rett. Når jeg er i Spania for å trene, har jeg ikke et liv utenom. Jeg lever ekstremt disiplinert, sier han.

Møter franskmann

Lørdagens Lihaug-motstander heter Baptiste Castegnaro. Det er en 24 år gammel franskmann som har tapt fire av sine 10 proffkamper. Dermed virker han som en overkommelig motstander.

— Men han er steintøff, advarer Lihaug.

Han fortsetter:

— Han har aldri vært i gulvet, tapene hans har kommet på poeng. Kanskje er han ikke den beste jeg har møtt boksemessig, men han er uortodoks i stilen. Når han blir frustrert, kan han også bli litt skitten, etter det jeg har sett av ham.

Det er vurderinger Hansvoll nikker til.

— Castegnaro er en bokser som er bedre enn statistikken tilser. Det er ikke en «journeyman», men en pågående fyr som tåler mye. Stilen hans er rett nok litt rar, men det kan gjøre ham vanskelig å møte, sier kommentatoren.

Lørdagens Lihaug-kamp sendes på Viasat Sport. Det er ventet at han går i ringen mellom klokken 20 og 21.