Sport

Maren Lundby med pallplass i sesongåpningen

Maren Lundby endte som nummer to under verdenscupåpningen i Lillehammer. Tyske Juliane Seyfarth vant suverent med to knallhopp.

Maren Lundby ble toer i verdenscupåpningen i Lillehammer fredag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

 • kristian.muller.andersen@ntb.no

Lundby var godt fornøyd med sitt første hopp på 97 meter, men selv med et svev på 99,5 meter i finaleomgangen var hun ikke i nærheten av å hamle opp med Seyfarth.

Tyskeren gjorde svev på 98,5 og 97 meter i normalbakken (HS98) i Lillehammer. Med det tok hun sin første verdenscupseier 12,6 poeng foran fjorårets suverent beste kvinnelige skihopper. Sara Takanashi fra Japan ble treer.

 • LEST DENNE? Slik forklarer landslagssjefen ny regel: – Det handler om sikkerhet

Fikk troen tilbake

Lundby klarte dermed ikke å gjenta bedriften fra i fjor. Da vant hun fredagsrennet og tok sin første seier på norsk jord. Derimot gjorde hun som hun gjorde både lørdag og søndag i fjor, da hun også tok annenplassen.

– Jeg er kjempefornøyd. Det var en veldig fin start på sesongen. Jeg har litt mer troen på meg selv nå, sa hun til NRK etter finalehoppet.

Lundby lå hele 13,9 poeng bak Seyfarth etter det første hoppet.

Blant de øvrige norske leverte Anna Odine Strøm en god forestilling med sine hopp på 87,5 og 89,5 meter. 20-åringen hoppet seg opp fra 13. til 10.-plass.

Opseth skuffet

Ingebjørg Saglien Braaten gjorde et godt førstehopp. 19-åringen landet på 81 meter og lå som nummer 18 etter første omgang. I finalen hoppet hun 74 meter og falt ned til 27.-plass i sin verdenscupdebut.

Silje Opseth hoppet ikke langt nok med sine 70,5 meter og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Det var en solid nedtur for Opseth som hoppet 83,5 meter i prøveomgangen.

– Jeg ble vel litt ivrig, sa en gråtkvalt Opseth til NRK.

Fredagens renn var det første av tre konkurranser på Lillehammer denne helgen. Lørdag hopper kvinnene i samme bakke, og søndag skal de i aksjon i den store bakken. Etter søndagens renn kåres en vinner av Lillehammer-trippelen.

(©NTB)

Les mer om

 1. Hopp
 2. Maren Lundby

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ny pallplass for Maren Lundby: – Blir bedre og bedre

 2. SPORT

  Kjempenedtur for Maren Lundby

 3. SPORT

  Bakkerekord sendte Lundby opp på pallen

 4. SPORT

  Lundby avsluttet praktsesongen med seier

 5. SPORT

  Lundby klinket til i Granåsen og vant Raw Air

 6. SPORT

  Nedtur for Lundby - mistet verdenscupledelsen