Sport

Smith aksepterer benken

Ruben Smith storspilte mot Tappara Tampere, men tror Petter Thoresen velger Henrik Holm i målet i lørdagens kamp.

Ruben Smith tror han benkes lørdag.
  • Jan-erik Larsen

— Så langt har vi spilt annenhver kamp i CHL (Champions Hockey League), og det er viktig å holde begge målvaktene i gang. Men jeg sier ikke nei hvis jeg blir spurt om å stå, sier Ruben Smith til Aftenbladet dagen etter den fantastiske seieren over Tappara på straffeslag.

27-åringen hadde matchavgjørende redninger i forlenget spilletid, og tok fire av fem straffeslagene til finnene.

— Jeg kjente at selvtilliten steg etter redningene i forlengelsen, og at jeg hadde en bra mulighet til å bli matchavgjørende i straffekonkurransen. Men det skjedde fordi hele laget hadde gjort en fantastisk kamp. Jo eldre kampen ble, jo større følte vi sjansene til seier var. Det var Tappara som hadde mest å tape, forklarer Smith.

Blir ikke vraket

Trener Petter Thoresen vil ikke offentliggjøre målvaktsvalget før lørdag. Men han utelukker ikke at Henrik Holm får sjansen:

— Jeg må prate litt med målvaktene, og høre hvordan Ruben føler seg. Men Henrik sto en god kamp mot Trinec i Tsjekkia, og jeg stoler på at han gjør jobben hvis han får sjansen, sier Thoresen.

Les også

Sensasjonslaget Oilers!

Ruben Smith mener det er bra at både han og Henrik Holm får spilletid.— Det er viktig å understreke at jeg ikke er vraket hvis jeg sitter i boksen i dag. Jeg vet at mediene fort tar i bruk et slikt ord, men Henrik og jeg drar stor nytte av at Petter holder oss i gang på høyt nivå på denne måten, sier han.

Jobber hardt, spiller kynisk

Etter at de innledende puljene i mesterligaen er halvspilt, er det dagens motstander, Ocelari Trinec, som topper Oilers gruppe med seks poeng, fulgt av Oilers med fem, Tappara med fire og Bern med tre. Jevnere kan det nesten ikke bli.

— Vi har kommet langt fordi vi jobber knallhardt og spiller veldig kynisk. Det viser at vi også kan ta poeng mot lag som i utgangspunktet er bedre enn oss. Grunnen til at alle slår alle i vår pulje er nok at lagene er ukjente for hverandre, de kjenner hverandre mye mindre enn tilfellet er med motstandere fra samme liga. Og for oss er det gledelig å se at vi behersker dette nivået. Samtidig må vi ikke ta av. Vi tar en kamp om gangen, så får vi så hvor langt det holdet, sier Ruben Smith.

Skadefritt

Lørdagens oppgjør blir uansett en nøkkelkamp i gruppe E. Ocelari Trinec er ett poeng foran Oilers når gruppen er halvspilt, men Oilers slo tsjekkerne 5-4 på bortebane.

Les også

Thoresen om kontroversielt mål: - Det betyr ingen verdens ting

— Det er gledelig å se at vi henger så bra med, og vi gleder oss til hver kamp i CHL. Når handler det om å nullstille og mobilisere på nytt. Vi regner med at tsjekkerne er revansjelystne etter at vi slo dem borte. Men jeg er glad for at opptellingen fredag viste at vi kan stille et skadefritt lag, sier trener Petter Thoresen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers