- Noen av spillerne kommer til å bli superkjendiser i Norge

800 mennesker var samlet i Oslo for å se førpremieren på VIF-serien «Iskrigerne». Mandag sendes første episode.

svp://20620?view=ap

KLINGENBERG KINO (aftenposten.no): Mandag sendes første episode av TV 2-serien Iskrigerne. Serien følger Vålerengas ishockeygutter og gir et usminket og ærlig innblikk i livet til Norges mestvinnende hockeyklubb.

I hele fjor ble Espen «Shampo» Knutsen & co. fotfulgt av et kamerateam. Nå er resultatet klart, og første episode sendes mandag. Det er laget 20 episoder av serien. Seerne får bli med inn i den myteomspunne garderoben på Jordal Amfi, hjem til spillerne, og trener Knutsen er seriens store stjerne.

Vålerenga-spiller Eirik Follestad Johansen og samboeren Martine var spente før de skulle inn og se førpremieren på «Iskrigerne»

Torsdag ettermiddag var 800 mennesker samlet på Klingenberg kino i Oslo sentrum for å overvære førpremieren på serien. Der fikk et utvalg gjester og medier se de to første episodene.— Jeg er veldig spent. Det blir morsomt, så får vi se hvor stor blest det blir, sier Erik Follestad Johansen.

- Hvilke forventninger har du til livet etter premieren på mandag?

— Jeg tror ikke det blir så annerledes. Vi er relativt jordnære gutter og de som ikke er det er nå i Stavanger. Det blir sikkert mye av det samme, men kanskje vi slipper inn flere steder på byen, sier Follestad Johansen og ler.

Les også

Shampo: - Dette er ekte vare hele veien

Betyr mye for klubben

Serien gir et unikt innblikk i livet i og rundt klubben. TV-seerne får bli med inn på kontoret til klubbdirektør Jan Tore Kjær når nye spillere signeres, kameraene er med hjem til småbarnspappa Espen Knutsen, hjemme hos spillerne, man får se lagets kaptein rote vekk seieren over Storhamar i fjor høst og henges til tørk i media av Shampo, og mye, mye mer.

Serien lanseres i flere norske «hockeybyer» med plakater og reklame.

Torsdag smilte VIF-direktør Jan Tore Kjær fra øre til øre mens gjestene strømmet til kinoen for å se.

— Dette er spesielt og det betyr mye for Vålerenga. Satsingen til TV 2 har vært fantastisk og jeg tror noen spillere våkner om et par måneder og er superkjendiser i Norge, sier klubbdirektør Jan Tore Kjær.

Han tror også at klubben kan dra nytte av det økonomisk.

— Nå får vi vist bedrifter og sponsorer hva norsk hockey egentlig er. Det har hengt igjen fra 1980-tallet at vi er håndverkere som tar ting på hælen, men vi er 100 prosent seriøse og trener som pokker. Vi skal også vise at vi er jordnære folk, sier han.

svp://20620?view=ap