Superfart venter Ingebrigtsen-brødrene

Fredagens 1500 meter i Monaco er løpet som Filip (26) og Jakob Ingebrigtsen (18) har snakket om i hele år.

Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen i Stanford, California for knappe 14 dager siden. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix.

Det er det løpet duoen har sett seg ut med tanke på stor fart, og som årets kanskje beste mulighet til å flytte norgesrekorden på 1500-meter. Den er på 3.30,01, hvilket betyr at nestemann som slår den mest sannsynlig blir første nordmann under 3.30.

Alt bør ligge til rette for at det blir en fartsfest. Det er meldt om rundt 26 varmegrader når løpet går av stabelen om kvelden. I tillegg er det meldt om lett fønvind fra sør.

Dessuten er verdens beste 1500-meterløper også på plass i Monaco, til tross for at løpet ikke er en del av det ordinære Diamond League-stevnet samme kveld og sted.

Les også

Nå er Ingebrigtsens invitert til Kenya for å trene med mannen de må slå for å bli best i verden

Årsbeste

Kenyaneren Timothy Cheruiyot vant på knallsterke 3.28,77 og noterte årsbeste i verden i Diamond League-stevnet i Lausanne sist fredag. Han er bare én av mange kanoner på startstrek i fyrstedømmet. Løpet i Monaco er et som 1500-meterfolket har hatt i hodet i flere måneder.

I det samme løpet i Lausanne spurtet Jakob Ingebrigtsen inn til 3.30,16 og var bare 15 hundredeler unna bror Filips norske rekord satt i nettopp Monaco for ett år siden.

Filip Ingebrigtsen ble nummer fire i Lausanne med 3.30,82. Løpet ble brukt for å få en perfekt oppladning til Monaco.

– Det kan bli skikkelig moro i Monaco, sa en oppglødd trenerpappa Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet i forrige uke.

Brødrene var stappfulle av jetlag i Sveits, og med slike tider er det liten tvil om at de har formen inne.

– Alt ser bra ut, men det er ikke sikkert at det blir løpt like fort eller fortere i Monaco enn i Lausanne. Det var veldig fine forhold i Lausanne også, og det ble sterkt levert, sier toppidrettssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Brødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen er de to eneste norske som deltar i Monaco.

Les også

Jakob Ingebrigtsen med ny personlig rekord: – Det er enormt

VM-krav

Eldstebror Henrik Ingebrigtsens skal løpe en 5000-meter i Belgia neste helg. Målet er at han skal forsøke å løpe under VM-kravet på 13.22,50. Bror Filip løp på 13.11,75 og satte familierekord tidligere i år.

Karsten Warholm har hatt en lang konkurransepause, men er tilbake på 400 meter hekk i London 20 juli.

Amalie Iuel er fersk bronsevinner fra Sommeruniversiaden på 400 meter hekk i Napoli. Hun står foreløpig på venteliste til samme distanse i London.

Stevnet i London kan også være aktuelt for Filip og Jakob Ingebrigtsen.