Fransk seier da Kilde kjempet seg inn på pallen

Kunne ikke gjøre noe med Pinturault og Hirscher.

Aleksander Aamodt Kilde jubler her etter å ha kjørt i mål i Super G-delen av superkombinasjonen i Santa Catarina torsdag.

Aleksander Aamodt Kilde tok tredjeplassen under dagens superkombinasjon i Santa Caterina i Italia.

- Det er en god følelse å ta tredjeplassen. Slalåm er krevende, men jeg prøvde å gi gass. Utrolig gøy å havne på pallen, sier Kilde til NTB.

Det var 24-åringens første pallplass i verdenscupdisiplinen. Fra før var en 11.-plass Kildes bestenotering.

Etter Super G-rennet ledet nordmannen klart, men på plassene bak kom slalåmgutta Marcel Hirscher og Alexis Pinturault, som hadde levert godt i den hurtigste av de to disiplinene.

Les også

Kilde hylles av Jansrud etter superomgang: – For en maskin

Dermed var det ikke ventet at Kilde skulle klare å holde unna det knappe sekundet han hadde til de to i slalåmbakken. Til slutt var det franskmannen som hadde den raskeste tiden totalt, men Hirscher rett bak.

De tre beste i superkombinasjonen: Vinner Alexis Pinturault, foran Marcel Hirscher (t.v) og Aleksander Aamodt Kilde.

Kilde kjørte aggressivt i slalåmløypa, og kjempet til slutt mot tiden til sveitsiske Justin Murisier. Det klarte han, og kunne dermed innta den siste plassen på pallen.

Kjetil Jansrud startet lovende i slalåmdelen, men bommet på en port og kjørte ut. Dermed rykker Hirscher fra Vinstra-mannen i den totale verdenscupen.

I slalåmen ga VInstra-alpinisten det et forsøk og kjørte aggressivt på toppen, men i midtpartiet gikk han vekk fra ytterskien og kjørte ut.

– Jeg prøvde å gi gass, men det var vanskelig når jeg i super-G ikke fikk den avstanden jeg håpet på ned til de beste teknikerne. I slalåmen ble det for ustabilt og til slutt kjørte jeg ut. Det er kjedelig å tape terreng i sammendraget, sa Jansrud.

– Alex kjørte en rå slalåm med tanke på hvor lite vi trener på det. Han viste også at han er i form med det han leverte i super-G, la han til om lagkameraten.